Početna Oko nas Budva Ministarstvo odgovornost prebacuje na budvansku vlast: Šta će biti sa diskotekama?

Ministarstvo odgovornost prebacuje na budvansku vlast: Šta će biti sa diskotekama?

0

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović predložio je da se šest ostvorenih diskoteka i nekoliko manjih objekata na donjem šetalištu, ispod Glavne pošte, zadrže do 1. oktobra.

FOTO: RTV Budva

Kako je kazao, saglasnost i pozitivno mišljenje o tome moraće da daju Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Agencija za zaštitu životne sredine i Opština Budva.

Iz vladajuće koalcije u Budvi su ponovili da ta zona nije u nadležnosti Opštine, prenosi RTV Budva.

– Na koaliciji je zaključeno da odnos Opštine ne može biti drugačiji u odnosu za zonu koja je u njenoj nadležnosti – kazali su iz koalicije za Radio Televiziju Budva.

Iako su objekti u zoni kojom gazduje JP Morsko dobro, Radulović je kazao da ako izostanu pomenute saglasnosti, objekti će morati biti uklonjeni prije početka sezone.

– Neće biti selektivnog rušenja – ili će se svi skloniti ili će svi ostati još ovu sezonu. Mi smo na kolegijumu zbog distorzija u mišljenju donijeli odluku da upišemo u svoj Plan da te lokacije ostanu na svom mjestu uz određene uslove – naglasio je Radulović.

Kako je naveo, ti uslovi su povlačenje privremenih objekata pet metara sa šetališta, kao i da moraju postaviti limitatore zvuka i limitirati ih na 65 decibela, te da svi moraju dostaviti garancije banke tj. depotzit da će sami ukloniti svoje objekte do 1. oktobra.

– Takav Plan će biti poslat na mišljenje i ako Opština bude saglasna sa tim oni će ostati, ako ne biće uklonjeni – istakao je Radulović dodajući da ne smatra da je to rješenje i ponuda za ovaj dio našeg primorja.

– Bio je tu 30 godina, ali ako je cilj i stav da ostane još ove sezone ja sa tim nemam problema – zaključuje ministar.

Opštinska Odluka o uklanjanju privremenih objekata, koja je donesena prije par mjeseci je ispoštovana, a svaki privremeni objekat, koji nije planiran, uklonjen je sa javne površine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code