MINISTARSTVO POMAŽE SANACIJU OŠ ”ILIJA KIŠIĆ” NAKON POPLAVE

MINISTARSTVO POMAŽE SANACIJU OŠ ”ILIJA KIŠIĆ” NAKON POPLAVE

405
0
Podijeli

os ilija kisic poplavaOsnovna škola “Ilija Kišić” iz Zelenike uz pomoć resornog ministarstva riješiće dugogodišnje probleme u zgradi koji su uslovili da škola više puta poplavi.
– Prvi put je to bilo krajem prošlog mjeseca kada je za samo 3 sata zbog obilnih padavina sa sjeverne strane objekta došlo do plavljenja jer je voda preko kotlovnice prodrla u fiskulturnu salu i napravila veliku štetu – kaže nam direktor Đorđije Radović. Ništa bolje nisu prošli ni 8. marta kada je takođe zbog velikog nevremena ponovo poplavila sala za fizičko, pa su otvaranjem šahtova oko škole spriječavali veću štetu.
Zbog svega su se obratili ministru prosvjete, Slavoljubu Stijepoviću koji je obećao pomoć.
– Očekujemo danas odgovor na raspisani tender za izvođenje radova kojim bi se napokon za sva vremena riješio problem odvođenja vode oko škole – objasnio je Radović.
Potrebno je oko 6.000 eura da bi se napravio kanal dužine 35 do 40 metra sa svim ispustima i šahtovima koji bi atmosfesrke vode odvodili u rijeku, intervenisalo bi se na na fiskulturnoj sali, ali i na poveznom dijelu zgrade škole i te sale čiji su temelji stradali u zemljotresu. Zbog toga i dolazi do čestih poplava baš u tom dijelu, smatra Radović.
On očekuje da bi građevinski radovi mogli početi već narednog ponedjeljka, a danas iako kiša stalno lije, na svu sreću nijesu imali problema i nastava se odvijala redovno.
U OŠ Ilija Kišić ima 838 đaka i 43 zaposlena i već dugi niz godina kod njih postoje tri odjeljenja za djecu sa posebnim potrebama.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code