Početna Naslovna Ministarstvo zdravlja, Atlas grupa i menadžmet Bolnice Meljine poslali dopise odbornicima

Ministarstvo zdravlja, Atlas grupa i menadžmet Bolnice Meljine poslali dopise odbornicima

24

Pred početak vanredne Skupštine opštine Herceg Novi o aktuelnoj situaciji u Bolnici Meljine, odbornike su na klupama sačekala tri dopisa iz Ministarstva zdravlja, Atlas grupe i izvršne direktorke Bolnice, dr Olivere Elez.

Iz kabineta ministra zdravlja Kenana Hrapovića predsjendiku Skupštine  dr Milošu Bigoviću pišu  da su 1.avgusta dobili poziv za Skupštinu

– Ministarstvo zdravlja izuzetno podržava spremnost odbornika i lokalne vlasti da se uključe u rješavanje aktuelnih problema. Međutim, kako se iz dostavljenog dopisa ne može zaključiti konkretna intencija lokalne vlasti,  odnosno šta su konkretni predlozi za rješavanje problema, te način na koji lokalna uprava želi pomoći, mišljenja smo da je prvenstveno neophodno konkretiovati predloge mjera i aktivnosti, koje lokalna uprava planira sprovesti i dostaviti ih Ministarstvu zdravlja na razmatranje – navode u pismu iz Ministarstva uz napomenu da će u što kraćem roku, u komunikaciji sa ostalim  nadležnim resorima sagledati predloge  Opštine i pomoći da se u okviru zakonskih mogućnosti realizuju – navodi se iz Ministarstva.

Drugi dopis  stigao je iz Atlas grupe i u njemu se kaže da Atlas grupa i konzorcijum vlasnika Bolnice Meljine iskazuju zainteresovanost za rješavanje aktuelne situacije u PZU Opšta Bolnica Meljine.

– Podsjetićemo da Opština HN nije izdala saglasnost za novi urbanistički koncept zbog čega je onemogućen razvoj bolnice, tako da nijesu ispunjeni uslovi kupoprodajnog ugovora.

Prethodno smo u više navrata pokušali da postignemo saglasnost u vezi sa razvojnim projektom Bolnice Meljine, međutim, bez uspjeha. Atlas grupa i konzorcijum su protiv zastupanja partijskih ili bilo kojih drugih interesa koji nijesu intreresi opštine i javni, te u tom smislu nećemo djelovati. Predlažemo sastanak na kojem bi učestvovali predstavnici Ministarstva zdravlja i Vlade i glavni akcionar Atlas grupe dr Duško Knežević- glasi dopis vlasnika Opšte bolnice Mlejine.

Na adresu novske Skupštine stiglo je i pismo izvršne direktorice Bolnice, dr Olivere Elez.  Obavijestila je da neće prisustvovati sjednici, budući da je stav o značaju Bolnice za grad iznijela nekoliko puta do sada:

„Od mene lično ne zavisi dalji opstanak Bolnice, te ja mogu samo kao ljekar ove ustanove da radim svoj posao, u korist pacijenata što je uz ovako mali broj stručnog kadra neophodno. Kao trenutno izvršna direktorica, moram da, shodno svojim mogućnostima, obezbijedim osnovno funkcionisanje Bolnice, dok se ne iznađe kvalitetnije rješenje za nesmetan rad koje bi zaodovljilo građane i Herceg Novog i sve zaposlene“, kazala je dr Elez.

Skupština je upravo počela.

24 Komentari

 1. Izgleda da mnogi ne znaju ili ne razumiju šta znači za jedan grad Opšta bolnica, posebno ova u Meljinama sa tradicijom od oko 250 godina. Znači, bolnica je mogla da se održi dva ipo vijeka, ali izgleda neće preživjeti alavog privatnika. Taj je od početka “namirisao šuške”, malo je sačekao da ne bude kao na dlanu i sada krenuo u gašenje bolnice. Ne razumijem ni odbornike, koji mekano i kukavički kao brane bolnicu, ni građane koji se slabo oglašavaju.

 2. ODBORNICI DPS-a DEKLAMUJU KAO DA SU UPRAVO SA MARSA ATERIRALI. VASA KOLEGINICA MAJA SJEDI U PARLAMENTU U PODGORICI…NISMO U SAZNANJU DA JE ZAINTERESOVANA ZA RJEŠAVANJE PITANJA BOLNICE MELJINE. MOZDA ZBOG TOGA STO JE DAMA INAČE IZ PODGORICE, PA JOJ JE NEBITNO…NOVLJANI PROBUDITE SE….SVI NA ULICE….DOSTA JE BILO POHARE HERCEG NOVOG OD STRANE DRŽAVE…SLEDECI JE INSTITUT SA SVE PRIŠTINSKIM DIPLOMAMA….

 3. I pored svog truda opština bolnici , odnosno zaposlenima može pomoći kratkoročno .Kvaka za blnicu je u rukama Podgorice kao i u ostalom sve što se nalazi na ovoj teritoriji, a interesantno je za pljačku , punjenje džepova braći, kumovima ,tajkunskim porodicama .Jasno je svakome da iza bolnice , Boke , Instituta stoje interesi pojedinaca koji su opustošili ovu državu .Samo mi nijesu jasni ljudi ovog puta konkretno iz Herceg Novog koji su u stanju da pod noge bace svoj obraz ,ako ga imaju uopšte i da aminuju sve što im iz Podgorice serviraju .I nemojte optuživati opštinu za plan , zna se kako se rade3 planovi .Da ne bi Knežević da mu opština i ovi građani plate i još i izradu planova .Partijsko vojnici sram vas bilo !

 4. Gospodinu Bigoviću sam juče napisao da će se predstavnici Vlade CG i predstavnici Atlas grupe pojaviti na skupštinskom zasjedanju “Malo morgen”. Otužno je slušati aktuelnog predsjednika Opštine HN na ovoj skupštini. Umjesto da insistira da se nadležnost bolnice Meljine povjeri lokalnoj upravi, on traži da Vlada CG vrati bolnicu u sistem javnog zdravstva koje on, samo minut prije toga, ocjenjuje kao katastrofano. Izvinite narode da li ovi na visokim i najvišim funkcijama prolaze test psihofizičkih sposobnosti, makar kao vozači C kategorije. Sramota !!! Evo Predsjedniče Opštine, prije nego se naljutite na ovaj komentar, poslušajte šta govorite i kako govorite!

 5. Jadno da jadnije nemoze biti,sve po partijskom zadatku iz Podgorice.
  Svi slijepi,a vide,svi gluvi a cuju,mutavi kada treba,ali da glasaju znaju.Tako Novome i treba.

 6. Vrlo neozbiljno od sve 3 pozvane strane. A prvi put čujemo da Opština nije izdala UTU za Bolnicu. Treba i o tome progovoriti, kad već drže skupštinu.

   • Čini mi se da su i Danijela Đurović, Stevan Katić i Miloš Bigović u to vrijeme pokrivali visoke funkcije. Čisto da se podsjetiš.

   • Ne vidim nikakav razlog da to ne bude i hotel i bolnica, kao Institut. Ne moramo uvjek da biramo, može i zajedno, to su nadopunjujuće djelatnosti. Tako bi bilo zarađeno više para, pa ne bi bio problem isplatiti plate i doprinose.

  • O tim UTU bi mogli dosta toga ispricati Mandic, Mracevic a i Milic iz Budve jer su oni imali neke kombinacije sa Knezevicem!!!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code