Početna Društvo Ministarstvo zdravlja posvećeno očuvanju bolnice Meljine i unapređenju zdravstvene zaštite u Novom

Ministarstvo zdravlja posvećeno očuvanju bolnice Meljine i unapređenju zdravstvene zaštite u Novom

19

Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja insistiraju na očuvanju Bolnice u Meljinama, potvrđeno je tokom sastanka ministra zdrvalja Crne Gore, dr Kenana Hrapovića, direktora Donda za zdravstveno osiguranje, Seada Čirgića i potpredsjednika Opštine Herceg Novi, Dragana Jankovića.

Ministar Hrapović je naglasio da postoji dobro razumijevanje potreba Herceg Novog i značaja koji ova ustanova ima, kako za primarnu zdravstvenu zaštitu, tako i za razvoj grada kao turističke destinacije.

On je, takođe, kazao da je Ministarstvo posvećeno stvaranju uslova za unapređenje poslovanja Instituta Dr Simo Milošević u Igalu, te da sa posebnom pažnjom prati sve aktivnosti oko planirane privatizacije.

Važne teme razgovora, kako je saopšteno iz lokalne uprave, bile su unapređenje uslova za rad hitne službe i pripreme za ljetnju sezonu, zarad obezbjeđivanja kvalitetne zdravstvene zaštite na području cijele opštine, posebno na poluostrvu Luštica.

Ministarstvo zdravlja insistira na obezbjeđivanju svih uslova da zdravstvene ustanove kvalitetno obavljaju svoj posao, kako u tehničkom, tako i u kadrovskom smislu, dodao je Hrapović. Zato je dobra saradnja sa lokalnim upravama od izuzetne važnosti u ispunjavanju tog cilja, naročito u dijelu prepoznavanja potreba građana i modela za bolju organizaciju zdravstvenih službi.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Milovan Vujović, generalna direktorica za kontrolu kvaliteta prof. dr Vesna Miranović, generalna direktorica za zdravstvenu zaštitu dr Alma Drešević, dr Mileva Mašanović i šefica kabineta ministra Hrapovića, Mira Radović.

Delegacija je nakon sastanka posjetila Dom zdravlja Herceg Novi, gdje je sa menadžmentom te ustanove razgovarala, između ostalog, o unapređenju zdravstvene zaštite stanovnika opštine Herceg Novi i pripremama za ljetnju sezonu.

19 Komentari

 1. ….država je gazda,a neradnike izdržava,sistem treba brže da se mijenja,pare treba da se ulože u državnu imovinu,a svi da vrate ono što nije njihovo.

  1
  1
 2. To nije bolnica,nego privatna imovina,nema potrebe da se lažemo,čudi me od ministra da ovo priča ili mi ne znamo da je to neki dil.Privatna imovina interesuje samo one koji od toga imaju koristi,nego problem je bio vazda i ostao što Novi nema,niti je imao državnu bolnicu,a narodu se redovno naplaćuju doprinosi za zdravstveno osiguranje.Đe su mi pošle te pare kad kod doktora idem privatno i sve plaćam,to mene zanima,a za bolnicu moram da se snalazim ako neću u Kotor ili Risan?Vojna bolnica je liječila građane u bivšoj državi pod određenim uslovima,ali toga nema više,…

  3
  1
 3. Postovani Bokelji i Novljani,sa ovima ne treba uopste pregovarati,vec ih jednostavno ignorisat.Sa njima moze jedino Mandic,koji je obecao cuda od Meljhina do 2017.god.Pokazimo PG da nijesmo maloumni i naivni.

  8
  3
 4. bolnica Meljine je nekada bila najbolja bolnica u cg. u nju su dolazili najbolji hirurzi sa VMA. Sada u nju ide samo onaj ko mora a operise se samo onaj koji nema neku vezu da ode u normalnu bolnicu.
  ukinuli su zavod za transfuziju krvi , nemaju ni 20% doktora i osoblja koje su nekada imali. na kraju ce bolnicu zatvoriti i tu ce se praviti stanovi za prodaju kao i na lokaciji brodogradilista i bivse kasarne kumbor.
  A OVI MINISTRI PPRED IZBORE HERCEG NOVI CE ZABORAVITI ODMA 8 MAJA ZATO SE NE ZANOSITE PRAZNIM PRICAMA.

  17
 5. “Ministarstvo posvećeno očuvanju bolnice Meljine”, kako to, samo na riječima! Bolnica je prepuštena i ostavljena na “milost i nemilost” onima koji ne brinu o zdravlju građana! Pa čija je “uopšte” bila koncepcija da se bolnica Meljine prepusti privatnicima da o njoj i o građanima brinu? To je velika šteta i sramota za državu!
  Preuzmite i opremite bolnicu Meljine, ona je veoma potrebna građanima Boke Korotske, posebno građanima opštine Herceg Novi i šire!

  28
 6. Opstina godinama sufinansira hitnu sluzbu i turisticke ambulante u Bijeloj, Lustici i u domu zdravlja popodne, tako da to nije nista novo.
  Bolnica nije presla pod Fond zbog hipoteka na milionske kredite gos.Knezevica, tako da ni tu nema nista novo.
  Institut sam radi bez problema i to je stara stvar.
  Dnevnica za sluzbena putovanja unutar Cg je 18€…

  9
  7
 7. Na koji način da se očuva bolnica Meljine ? Predizbornim lažima? Radnici tri plate nisu primili a godinu dana im nisu uplaćeni doprinosi, kadar je prepolovljen.Ljudi su iscrpljeni i psihički i fiziči od predugog čekanja i nadanja u da će krenuti nabolje

  62
  6
 8. Koliko zbam bolnica je privstns/ knezeviceva.
  Sto bi sa Ministrovom ocjenom kako je bolnics nsplacivska od Fonda usugd koje nije isporucivsla.
  Pitase li gs i za to?

  36
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code