Početna Društvo ŠMINKANJE HERCEG NOVOG

ŠMINKANJE HERCEG NOVOG

0

centar gradaUmivanje i sređivanje grada proteklih dvadesetek dana ulazi u završnicu, a sve povodom 28. oktobra, rođendana Herceg Novog. Vidljivo je ribanje i pranje, orezivanje zelenika u skoro u svim dijelovima opštine, pa se svečarska atmosfera već pomalo osjeća.
Radnici Komunlno stambenog, kako kaže njihov direkotr Boris Seferović, najviše su bili angažovani.
Devet palmi između zgrade opštine i Pošte u centru grada dobile su prepoznatljiv oblik, podkraćene. Čistilo se i u Njegoševoj ulici, poprvaljena je rasvjeta kod dvorane Park, betonirane su i zakrpljene rupe na putu Kruševice-Vrbanj, uskoro će se slično raditi i ka Mojdežu – kaže nam Seferović. On napominje da to nisu bile velike investicije, te da je učinjeno ono što se moglo kako bi grad zablistao u nedjelju kada će zasigurno biti mnogo dobrodošlih gostiju.
Ipak, izborne kampanje od aprila ostavile su traga na novskim ulicama. Zadebljane slojeve plakata sada je teško skidati i to će morati za sad da ostane.
Seferović, smatra da komunlana policija ne radi baš dobro svoj posao, a i stranke su krive za to stanje, jer su na neprimjerenim mjestima ljepile predizborni materijal.
– To se lako ne može ukloniti jer je previše slojeva, sada će za to biti potrebna posebena tečnost da bismo ih očistili – kaže Seferović.
Jedini semafor u garadu, tačnije na Toploj, još ne radi.
U kvaru je već skoro mjesec i to je teži kvar kojim će morati da se pozabavi firma iz Bara, koja je specijalizovana za opravku semafora.
Grad jeste dobio nešto svježiji izgled, ali činjenica je da ulice nisu prane veoma dugo, da će ih bolje no iko oprati kiša. Isplakatirana autobuska stajališta djeluju otužno, te zeleni otpad pored kontejnera, iako se vozi i po deset puta dnevno, kvari sliku predparzničnog Herceg Novog.
Grad pod Orjenom ima još dušu, mada djeluje često i da ga ona lagano napušta i onih sto hiljada i jednu stepenicu, đardine, parkove, ulice koje su i subotom postaju prazne.
Svjećice na ovogdišnjoj slavljeničkoj toriti grada treba jače da blistaju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code