Početna Politika Mirko Mustur (Novi pobjeđuje) potpredsjednik Opštine

Mirko Mustur (Novi pobjeđuje) potpredsjednik Opštine

8

Mirko Mustur iz Grupe građana „Novi pobjeđuje“ izabran je za potpredsjednika Opštine Herceg Novi na četvrtom redovnom zasijedanju Skupštine opštine Herceg Novi.

Foto: Opština HN

Po usvajanju prijedloga Rješenja o davanju saglasnosti na rješenje predsjednika Opštine o imenovanju potpredsjednika, Mustur se zahvalio predsjedniku Katiću i odbornicima na ukazanom povjerenju.

Mirko Mustur je inženjer pomorsko nautičke struke. U dva mandata je bio predsjednik MZ Đenović, dva puta je biran za odbornika lokalnog parlamenta, obavljao je funkciju predsjednika Izvršnog odbora Turističke organizacije Herceg Novi u jednom mandatu, a aktuelni je predsjednik UO Matice Boke i Mjesne muzike Đenović.

Iz lokalne uprave podsjećaju da je na današnjem zasijedanju usvojena odluka kojom je budžet Opštine Herceg Novi uvećan za 9 odsto, što je prvi put nakon više od 10 godina da je rebalans budžeta pozitivan.

U lokalnom parlamentu je usvojeno 11 odluka o utvrđivanju lokacije za postavljanje, odnosno izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa: kanalizacione infrastrukture u Radničkoj ulici u Meljinama, lokalnog puta na Podima, stubne trafostanice „Ratkovići“, trafostanica „Baošići IP“ i „Tatar bašta“, fekalne kanalizacije na Čelima, u Kumboru i Meljinama, objekata privrednog razvoja na lokacijama kp 6394/1 KO Sutorina i kp 6388 KO Sutorina, te odluka o izmještanju cijevi Regionalog vodovoda na lokaciji kp 583/1 KO Đenovići.

Većina odbornika se pozitivno izjasnila i o prijedlozima: Odluke o visini vlasničkog udjela Opštine Herceg Novi u stonoteniskom klubu „Novi“, Odluke o utvrđivanju dodatka na osnovu zarada zaposlenih u JU „Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Herceg Novi“, Odluke o stavljanju van snage Odluke o izgradnji građevinskih objekata („Sl.list RCG-opštinski propisi“ br.32/98 i 08/04) i Odluke o stavljanju van snage Odluke o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta („Sl.list RCG-opštinski propisi“, br.9/03, 8/04, 38/04 i 13/05).

Usvojeni su izvještaji o radu JU „Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“, JU „Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi“ i preduzeća „Parking servis“ za 2020. godinu.

U okviru tačke Izbor i imenovanja usvojeno je još devet odluka i rješenja: o razrješenju člana Odbora direktora “Vodacoma”, o izmjeni Odluke o određivanju odbornika koji prisustvuju zaključenju braka, o razrješenju i imenovanju člana skupštinskog Odbora za budžet, privredu i razvoj, o dopuni Rješenja o imenovanju Opštinske izborne komisije Herceg Novi u stalnom sastavu, o imenovanju članova Savjeta JU ″Gradska biblioteka i čitaonica″, kao i rješenja o imenovanju članova odbora direktora preduzeća ″Vodovod i kanalizacija″, ″Čistoća″, ″Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi″ i ″Sportski centar Igalo″.

8 Komentari

  1. Bravo Mirko,zasluženo.Treba postaviti školovane ljude na tako odgovorna mjesta.Po principu odgovarajuća stručna sprema na odgovarajuće radno mjesto.

    8
    2
  2. Mustur je za 15 god promijenio tri partije,zalosno što nema svoj stav ..Nadam se da neće mnogo odlučivati,misli da novac čini čovjeka,nazalost!Srećno

    49
    55

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code