MIRKO VIČEVIĆ: “VELIKO POŽRTVOVANJE DOVELO JUNIORE DO EVROPSKOG ZLATA”

MIRKO VIČEVIĆ: “VELIKO POŽRTVOVANJE DOVELO JUNIORE DO EVROPSKOG ZLATA”

107
0
Podijeli

Vaterpolo junioriMlade crnogorske “ajkule” jutros su oko 5 časova doputovale u Crnu Goru sa Malte, gdje su se okitile titulom evropskog prvaka, pobjedivši u finalu ekipu Srbije rezultatom 7:5.
Juniorska vaterpolo selekcija je dokazala da su itekako imali šta da nauče od starijih i iskusnijih “kolega”, a zlatnim odličjem utvrdili su mjesto Crne Gore u vrhu vaterpola.
Selektor juniorske reprezentacije Mirko Vičević, za naš radio je kazao da se utisci još uvijek nijesu slegli, da su i on i igrači željni najprije dobrog sna i odmora, a tek onda sumiraće se postignuti rezultati. Ipak, Vičević je izuzetno zadovoljan igrom svojih pulena, rezultatom, ali i načinom na koji je uspjeh mladih “ajkula” praćen tokom čitavog šampionata. “Na žalost još spavali nismo, tako da ne mogu reći ono “nakon prospavane noći”, ali ono što je činjenica je da su momci uložili veliki trud, da su mnogo radili i naporno trenirali čitavog ljeta i sa velikim požrtvovanjem pristupili programu priprema, vjerujući da je to najbolje za njih i da tako mogu doći do vrha gdje im je i mjesto”.
Ulaganja i napori bili su veliki, ali na kraju sve se isplatilo. Vičević naglašava da je ipak bio ključan način i plan priprema mladih vaterpolista, koji je odrađen u saradnji sa jednim od najboljih crnogorskih vaterpolista, aktuelnim trenerom Jadrana, Vladimirom Gojkovićem, sa kojim je pronađen najbolji “model” treninga tokom kojeg se mladim ajkulama dali dovoljno prostora za obuku, ali i podizanju svijesti da predstavljaju nove nade najtrofejnijeg crnogorskog sporta.
“Znamo da je teška finansijska situacija ne samo u Crnoj Gori već i u svijetu, i to svakako utiče na razvoj sporta, ali imamo mi i svojih prednosti. Mala smo zemlja, a igrači su uglavnom iz tri primorske opštine koje su jako blizu jedna drugoj i mislim da ti treninzi u Novom, Kotoru, a od sljedeće godine nešto više i u Budvi, uz mala finansijska ulaganja,ipak, daju velike rezultate”.
Veliki uspjeh je odgovornost, ali i obaveza da se nastavi istim tempom, pa Vičević dodaje da o novim obavezama još uvijek nije prijatno govoriti. Sada je sigurno da će “male ajkule” malu Crnu Goru sljedeće godine predstavljati na tri velika takmičenja: Evropskom prvenstvu u Gruziji za ’95 god. i mlađe, Svjetsko prvenstvo u Istanbulu za aktuelne evropske šampione I nezvanično prvenstvo Evrope za petnaestogodišnjake u Beogradu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code