Početna Društvo Mjere NKT-a se najviše krše u Herceg Novom, Podgorici…

Mjere NKT-a se najviše krše u Herceg Novom, Podgorici…

12

Turistička inspekcija, zbog nepoštovanja novih mjera NKT-a, izdala je 141 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 153.250 eura i podnijela 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kazala je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančani.

Navodi da su se mjere najviše kršile u Podgorici, Ulcinju, Budvi i Herceg Novom. Na sjeveru mjere su se najviše kršile u Beranama i Bijelom polju, kazala je Šljivančanin gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Kaže i da je po visini izrečenih kazni Podgorica na prvom mjestu.

„Tu smo izdali 62 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 75.700 eura i podnijeli 11 zajhtjeva za pokretanje prekršajnog postupka“, navela je Šljivančanin.

Ona je saopštila i da su građani podnijeli 191 žalbu zbog nepoštovanja mjera.

Kada je riječ o podnošenju prekršajnih mjera, ona ističe da se ti zahtjevi uglavnom odnose na subjekte koji u više navrata nijesu ispoštovali preporuke inspektora.

„Sada je toliko ozbiljna situacija da nema mjesta preventivnom djelovanju“, poručila je Šljivančanin.

„Ja bih molila ugostitelje, da shvate ozbiljno situaciju i da nam pomognu da i mi ne izričemo kazne i ne zatvaramo objete“, poručila je Šljivančanin.

Šljivančanin podsjeća da turistička inspekcija kontroliše oblast ugostiteljstva i poštovanje mjera NKT-a u tom sektoru. Aktivnosti su, kako dodaje, pojačane i rade sa kolegama iz komunalne i uprave policije.

„Svi smo angažovani u cilju kontrole poštovanja mjera NKT-a“, navela je Šljivančanin.

Ona kaže i da nijesu zadovoljni poštovanjem mjera, o čemu svjedoči i veliki broj zaraženih. Dodaje da je na terenu 18 turističkih inspektora u cijeloj Crnoj Gori.

“Uglavnom nailazimo na osoblje u kuhinjama koje ne nosi maske, po meni maske u kuhinji bi trebalo da se nose bez obzira na virus. Veliki broj nepravilnosti se odnosi na nedržanje distance u objektima i na terasama i taj dio najviše i kontrološemo“, navela je Šljivančanin.

Pojašnjava da ako gost krši distancu, znači da je ugostitelj to dozvolio, pa kažnjavaju i ugostitelja i gosta.

„Tako da skoro uvijek se sankcioniše ugostitelj“, zaključila je Šljivančanina.

12 Komentari

 1. E bože sačuvaj ludih ljudi u ovim komentarima
  Ma da im neko rođeni umre, oni bi se i dalje cerili – virus laž hahaha kekeke
  Pi, gadi mi se čovječanstvo

 2. Krse se tamo gdje je narod onesvijescen. Kad imas masku nece kapljice od tvog kijanja i kasljanja skakati po osobi pored tebe, onesvijesceni Dragutine.

  4
  5
 3. Budite se, ljudi! Kazne ne placajte! Nisu po zakonu. To su mjere Ovo je cista manipulacija. Ne kaznjavaju gazde koje ne daju platu radnicima, ne uplacuju doprinose, ne daju slobodne dane i godisnje, a kaznjavaju ovo? Ionako te famozne maske se ne nose pravilno, a i jedna maska se nosi po vise mjeseci. Sta tu moze zastititi? Samo slobodno setajte u nedelju. Borba! 😉

  12
  4
 4. Kaznite vi poslodavce kod kojih radnici rade 12 sati dnevno bez slobodnog Dana Ali sute jer se plase otkaza a insprkcija suti jer je korumpirana.

  16
  1
 5. A gdji Sljivancanin porucite da malo pogleda u kakvim su uslovima kuhinje u restoranima i da li moze da se radi u kuhinji sa maskom. Daju se dozvole za rad za prostore gdje nema ni ventilacije, ni prozora. Pa neka radi 10 sati u takvim uslovima.

  30
  1
 6. Sve kaznjavat,obilazite skole,i tu ima nepravilnosti,a i djecu sto treniraju,tu je tek zaraza,puno djece po treninzima (fudbal,kosarka,folklor,plivanje,muzicka skola…),sve privremeno zatvorit,bice treniranja

  19
  38
 7. Kako se najvise krse a najmanje zarazenih? E blago nama sa vama. Jel to isto kao i 1000 zarazenih u Niksicu, 800 u Podgoroci a u Danilovgradu izmedju dve opstine 9. Ko vam je veza bio da se ubacimo i mi 🤣

  40
  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code