Početna Društvo Mjere ublažene, ali prevencija je i dalje imperativ da se ne bi...

Mjere ublažene, ali prevencija je i dalje imperativ da se ne bi vratio tragični scenario

0

Iz Doma zdravlja Herceg Novi ponovo naglašavaju važnost nefarmaceutskih mjera i intervencija koje igraju ključnu ulogu u zauzdavanju nove zarazne bolesti izazvane virusom Covid 19.

– Ove visoko rentabilne preventivne mjere vode smanjivanju rizika od oboljevanja. Svi nacionalni zdravstveni sistemi na svijetu imaju ograničene kapacitete. Kao što je poznato, kod nas su mjere zaštite ublažene. Od poštovanja mjera zavisiće dalji tok epidemije. U proteklom periodu kao zajednica smo postigli odlične rezultate u suzbijanju zaraze. Međutim, ukoliko se mjere ne budu striktno poštovale može nam zaprijetiti vraćanje tragičnog scenarija od prije nekoliko sedmica – upozoravaju iz menadžmenta Doma zdravlja.

Dodaju da inspekcijsko-policijski nadzor nikada ne može biti dovoljan za razrješavanje ovakvih situacija. Stoga apeluju na građane, naročito mlađih dobnih grupa da se u potpunosti pridržavaju osnovnih mjera za zaštitu od zaraze. Na taj način štite svoje sugrađane i bližnje od mogućih loših ishoda infekcije COVID-19.

Sve je to važno i zbog činjenice, što se nalazimo u periodu u kojem ćemo odlučiti na koji način ćemo ući u ljetnju turističku sezonu, poručuju iz kabineta Doma zdravlja Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code