Početna Društvo Mjesna zajednica Baošići zahtjeva prekid radova na kolektoru

Mjesna zajednica Baošići zahtjeva prekid radova na kolektoru

17

haos na rivijeri 15Dok odbornici lokalnog parlamenta polemišu oko toga da li treba produžiti građevinsku sezonu u zaleđu Herceg Novog i tokom ljeta iz Mjesne zajednice Baošići im je upućen hitan zahtjev da donesu odluku da se odmah prekinu radovi na kolektoru u Baošićima. Zahtijevaju da radnici prekinu do 12. juna polaganje vodovodnih cijevi i da radove nastave poslije turističke sezone, 1. oktobra.

Iz ove Mjesne zajednice traže i da se pristupi asfaltiranju priobalnog puta i popravci javne rasvjete koja je uništena, da bi se kako tako put upristojio tankim slojem asfalta, kako bi mogao poslužiti za turističku sezonu, kao i prošle godine.

Predsjednik MZ Baošići, Mitar Krivokapić, podsjeća da se obratio rukovodstvu Opštine i političkim liderima DPS-a i Izbora pismeno još 18. aprila sa zahtjevom da se radovi prekinu i trasa puta pripremi za doček gostiju. Kako do toga nije došlo, a strpljenje građana dostiglo vrhunac, on je, kako navodi, prinuđen da zajedno sa građanimja i gostima stane ispred mašina i onemogući dalje kopanje za polaganje vodovodnih cijevi.

praznik mimoze festa baosici 060216 11– Obavještavamo Vas da je u Baošićima prisutan priličan broj gostiju koji svakodnevno sa opravdanjem protestvuju, jer od mehanizacije i raskopanog puta ne mogu prići moru da se okupaju, a jedan dio njih napustio je Baošiće i pošao u druga mjesta na crnogorskoj obali. Zamislite kakva je ta turistička reklama grada Herceg Novog. Da ne govorimo o tome koliko naši domaćini i ugostitelji gube prihoda od svoje djelatnosti.

Suvišno je govoriti o tome kako izvođač radova firma „Milenijum“ posluje. Primjetili smo da nema rada u smjenama 24 sata, nedjeljom ne rade, teško skupe da kupe gorivo za mašine, a kako se plaćaju radnici to je veliki znak pitanja. Na radilištu je pravi haos.

Priobalni put u Baošićima je daleko bolje izgledao poslije aprilskog zemljotresa 1979. godine, nego danas. Naime, i te kako smo svjesni,  da je ovakvo stanje na terenu već ugrozilo ovu turističku sezonu – poručuje Krivokapić odbornicima.

Da ne bi preduzimali radikalne mjere on u ime mještana moli da zbog zajedničkog interesa hitno Skupština donese  Odluku i preduzme sve kako bi se za par dana rješio ovaj veliki problem.

„Rok za rješenje  je 12. jun. Dobrom organizacijom posla do tada se može trasa puta presvući asfaltom  i osposobit javna rasvjeta“.

Krivokapić podsjeća i da je u martu podnio neopozivu ostavku u Upravnom odboru doo „Društvo za izgradnju vodovodone i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi“ zbog neaktivnosti i nerada Upravnog odbora, misleći da će tim činom dati zaokret u radu Upravnog odbora, ali sada na žalost vidi da u tome nije uspio.

„Ne sumnjamo da ćete hitno reagovati, a svjesni smo da je ovo naslijeđeno breme prethodne vlasti zapalo Vama da ga vi riješite“ – poručuje na kraju predsjednik MZ Baošići, nadajući se da će pozitivnom ishodu zahtjeva.

17 Komentari

 1. Fizika-što se tiče vaše škole i znanja to je što ste doneli iz Beograda,a za nešto više turista da bi došli nemate ni kulture,a ni plaže.nije to samo zbog radova nego zato što ovde nepostoji ,,dobar dan,izvolite,dovidjenja itd.

 2. Mill,nemoj,molim te,mi smo vazda imali iste uslove,a određenih turista nam nije falilo,jer nijesu oni toliko probirljivi,a vole ovu rivijeru kao svoju rodnu kuću.Ljubav je u pitanju i naša prirodna zavodljivost,a nijesmo ni skupi,sve je jedno prema drugome usaglašeno.Turista ćemo imati,para ćemo zaraditi,put će se srediti,a kanalizaciju ćemo malo prije ili kasnije imati,zar je bitno kad ako do sad nije.Nema tu sramote,ljudi smo ,pa što ako nijesmo znali,nije se niko naučan rodio,a škole su nam takve kakve su.

 3. Krivokapić je mislio pošteno,možda i sad misli,ali ne zna da: s kim si- takvi si.Mitre,nema ti od toga ništa dok ne vidiš promjene u glavamaaaaa.Ništa,Mitre,nećeš moći,više nego li ja.

 4. blokirajte i radove i ne dozvolite da ih vise izvode,jer je vise potpuno svejedno ,hoce li ga zavrsiti sledece ili u narednih 5 godina. Zatim u opstinu po odgovor,sta se desava,u cemu je problem,radi se o 40 miliona koje mi placamo!!! Ne interesuju me partije sve su iste!!

 5. Ne treba prekidati radove jer je sezona već propala , pošto ođe sasvim sigurno ne može doći na ljetovanje niko normalan , nego treba pozvat na odgovornost ljude koji su sve ovo proizveli. Takođe treba preduzet mjere da se ograniči i nesnošljiva dano noćna buka koja se proizvodi u Kumboru (Azmont).

 6. Prosto mi smeta što i našu MZ ne vodi DPS, kako bismo i mi malo žveltije mrdnuli,ali mi je jasno zašto nas je ovako dopalo,nekad najjaču MZ po glasovima DPS. Vidimo se ….

 7. Svaka čast Mitre , druže. Tako se bopri za interese svoga mjesta. A šta čekaju Đenovčani, ni mi nijesmo u boljoj situaciji. Ajde da se zajedno organizujemo i protjeramo tu bagru sa naše obale jedmon za vazda. Bolje ne zaslužuju. Pokreni inicijativu Mitre, podržaćemo te.
  Prije nekoliko dana došla je grupa Ruskih turista u Đenoviće. Prošetali su naveće obalom i ujutru tražili da ih prvim avionom vrateu Rusiju. Žalosno.

 8. Sve mi se čini da će gradjani sami morati da obustave radove i prije svega tražiti odštetu! Sramotno je ovo što se radi,svima je jasno da je u pitanju čisti kriminal. Gubitak je veliki za sve nas koji se bavimo izdavanjem,ovo nije prva godina da se ovo desava. More je u katastrofalnom stanju, uopšte nije preporučljivo da se u njemu kupa,bar onima koji uspiju doći do njega. Radnika ni na vidiku. Treba tražiti smjenu svih odgovornih za ovo zlostavljanje zadnje 3 godine.

 9. Ne samo baosice nogo je kompletna rivjera u haosu ! Sramota sto radi ova vlast , kritikovali su proslu a oni su tri puta gori . oce li ikada odje doci normalni i strucni kadar da vodi ovaj grad !

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code