Početna Oko nas Tivat Mješovite patrole u Tivtu zbog nepravilnosti na gradilištima izrekle kazne preko 5000...

Mješovite patrole u Tivtu zbog nepravilnosti na gradilištima izrekle kazne preko 5000 eura

1

Patrole koje su činili komunalni inspektori i komunalni policajci, u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat i pripadnicima Službe zaštite juče su obavile stroge kontrole poštovanja mjera propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i naredbi izdatih od Ministarstva zdravlja. Iz Uprave za inspekcijske poslove u kontrolama su učestvovali tržišni i inspektori rada, saopšteno je iz lokalne uprave.

Mješovite patrole obišle su sve djelove Tivta, te obavile kontrole trgovinskih objekata, benzinskih pumpi, šetališta, plaža, izletišta, trgova i gradilišta.

Komunalni inspektor izrekao je jedan novčani nalog u iznosu od 100 eura fizičkom licu za nenošenje maske prilikom izvođenja zanatskih radova, a inspektor rada za radne odnose i zapošljavanje izrekao je dva novčana naloga u iznosu od 2500 eura na gradilištu u Krašićima, dok je inspektor rada za oblast zaštite i zdravlja na radu na gradilištu u Bogišićima izrekao dva novčana naloga u iznosu od 2500 eura, zbog zaticanja radnika na istim bez zaštitne maske.

Tokom zajedničkih kontrola nisu uočene nepravilnosti okupljanja većeg broja ljudi na otvorenom i kršenje obezbjeđivanja fizičke distance.

Mješovite patrole sa radom su nastavili i i danas.

1 komentar

  1. Gradilišta su najbezazlenija u smislu širenja korone. To su sada uglavnom strani radnici iz Turske, Albanije i Kosova, koji se vrlo malo miješaju sa domaćim stanovništvom, uglavnom zbog nepoznavanja jezika. Prije će biti da inspekcije gledaju gdje još mogu uzeti para za kazne, jer su svi ostali ili zatvoreni, ili propali. Po priči mojih bivših kolega, i građevina je na tankim granama, jer nema kupaca. Viđećemo kako će se završiti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code