Početna Ekonomija “Mješovito” sporni vlasnik Luke Zelenika?

“Mješovito” sporni vlasnik Luke Zelenika?

9

Nije čudo što nije bilo zainteresovanih za petogodišnji zakup akvatorijuma i sidrišta Luke Zelenika, za što je Morsko dobro raspisivalo tri neuspjela tendera. Po posljednjem javnom pozivu zakupac bi morao godišnje da plaća 107 hiljada eura. Kakve li bi tek obaveze morao imati prema AD Mješovito? Jer, ono gazduje obalom.

U Morskom dobru su nam potvrdili da AD „Mješovito“ koristi i suštinski upravlja Lukom Zelenika, na osnovu upisanog prava vlasništva na objektima suprastrukture, odnosno prava korišćenja na prostor luke – kat. parc. 734/1, KO Kuti, ukupne površine 24 230 m2.

– Imajući u vidi da je upisano pravo korišćenja lučkog zemljišta i lučke infrastrukture, na privredni subjekt, koji je faktički korisnik luke – AD “Mješovito”, to sprječava vođenje postupka dodjele prvenstvene koncesije ili davanja u dugoročni zakup luke – ističu u Morskom dobru.

S obzirom da oni upravljaju prostorom morskog dobra i lukama od lokalnog značaja, iz Morskog dobra od nadležnih državnih organa traže da preduzmu mjere za što hitnije rješavanje, kako navode, upisanih spornih prava na obali, uz “eventualni predlog izmjena i dopuna regulatornog okvira – sistemskih rješenja”.

Tada će se stvoriti uslovi za ponovno raspisivanje javnog poziva za zakup Luke i njenog akvatorijuma.

9 Komentari

 1. Garnitura u Mjesnoj zajednici Zelenika nije nova nego novo stara. Seferovicka je odavno ustolicena i ne silazi iz svoje pozicije, a sta radi? Nista! Ona je tu a ostali dodju, odu, pa se vrate. Smijurija! A sto se radi po ostalim Mjesnim zajednicama moglo bi da im posluzi za primjer. Drugi su barem nesto uradili, a oni nisu sposobni da organizuju nista za ovo mjesto. Bitno da ide staz i plata. Kako bi dolazili turisti , eventualno sa kruzera u Zelenici, kad ih doceka na ulazu u Luku, autopraona u pokusaju Tafre? Sve bolje od boljeg.

 2. Sramota je sta su napravili od zelenike, mazalo i mihajlovic da podnesu ostavke, naravno i sladju seferovic maknuti sa njene pozicije jer svi se mjenjaju a ona ostaje, nzm kako i zasto al to su činjenice, jedino je prosla garnitura rukovodilaca zelenike krenula nesto radit konkretno…

  4
  3
  • Garnitura u Mjesnoj zajednici Zelenika nije nova nego novo stara. Seferovicka je odavno ustolicena i ne silazi iz svoje pozicije, a sta radi? Nista! Ona je tu a ostali dodju, odu, pa se vrate. Smijurija! A sto se radi po ostalim Mjesnim zajednicama moglo bi da im posluzi za primjer. Drugi su barem nesto uradili, a oni nisu sposobni da organizuju nista za ovo mjesto. Bitno da ide staz i plata. Kako bi dolazili turisti , eventualno sa kruzera u Zelenici, kad ih doceka na ulazu u Luku, autopraona u pokusaju Tafre? Sve bolje od boljeg.

 3. Tafri je dozvoljeno da na pjeni od mora, pravi auto praonu teskih teretnih auta, kamiona , autobusa itd, sto nigdje u civilizovanom svijetu nema. Sramota!!! Jadno je sta se sve dozvoljava u ovoj Zelenici, koja je najzapustenija Mjesna zajednica u Opstini. A sve zahvaljjujuci ljudima iz Opstine koji to dozvoljavaju. Pa ko ce doci u tu Zeleniku ? Kad vide kako je sve neuredjeno i zapusteno, nije to dovoljno, vec su na ulaz u Luku dozvolili gradnju praone. I nije ni to dovoljno, ovaj je sve porusio da pravi praonu, pa kad su radovi stali , sav materijal i sut ostao jeu rusevini istog prostora. Tako da sad u centru Zelenike stoji rusevina u gradnji. Sve na nivou , posto domacina ionako nema!

  18

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code