Mještani Baošića inicirali asfaltiranje puta, spremni za Feštu od mimoze

Mještani Baošića inicirali asfaltiranje puta, spremni za Feštu od mimoze

14
Podijeli

Na opravdani zahtjev dijela građana MZ Baošići u zaseocima Lug i Dubci, koji se nalaze iznad magistrale, biće danas završeno asfaltiranje 550m puta. To je posao vrijedan oko 30 hiljada eura.

Prema riječima predsjednika ove MZ, Mitra Krivokapića građani su učestvovali sa po 300 eura, Mjesna zajednica je uložila pola prihoda od zakupa poslovnih prostora, odnosno 5500 eura.

Picerija i restoran

– Ostatak je dala Opština, znači 15 hiljada. Upravo danas počinje asfaltiranje, na zadovoljstvo građana, jer put je bio u jako lošem stanju –  priča Krivokapić.

Do kraja dana posao će biti priveden kraju. Radove izovdi firma Carnivest iz Kotora. Krivokapić  posebno ističe  zalaganje građana, na čiju inicijativu je pokrenut posao i koji su nesebnično uložili novčana sredstva.

– Znamo da je to danas izuzetan primjer u dosta teškoj ekonomskoj situaciji, da se ljudi tako odazovu. Oni su svi danas ovdje i oduševljeni jer će taj posao danas biti završen – kazao je on.

Krivokapić je informisao i da pripreme za centralnu manifestaciju 49. Praznika mimoze, Feštu od mimoze, ribe i vina, koja je zakazana za subotu, 3. februar, teku planiranom dinamikom. Radnici Komunalno-stambenog preduzeća aktivno uređuju mjesto i čiste. U toku je nabavka materijala za proslavu, ali, uglavnom, je sve spremno. U MZ Baošići očekuju veliki broj gostiju.

Glavni nosioci svih aktivnosti su članovi Nevladinog udruženja žena “Fešta Baošići”. One će, kako je kazao, sa osmjehom dočekati svakog gosta, a tog dana pripremaće sardelu na 12 lokacija, na cijeloj obali Baošića.

Biće angažovano oko 100 učesnika u organizaciji, kako žena tako i omladine koji će dijeliti vino, pivo i cvijet mimoze. Krivokapić je obećao da će biti obezbjeđene dovoljne količine mimoze.

– Praznik mimoze začet je davne 1969. ovdje na rivijeri u Baošićima. Osnovni povod je bio da se iskoristi taj žuti cvijet i u to vrijeme da se iskoristi ribarska zadruga “Kiril Cvjetković”, koja je živjela i radila u Baošićima. Turistički poslenici su tada pokrenuli jednu veliki inicijativu za manifestaciju , koja dogodine slavi pola vijeka. Tu manifestaciju moramo više valorizovati, kako bismo privukli veći broj gostiju – smatra Krivokapić.

Kako su ambicije mještna Baošića da se privuče veći broj turista, pokrenuli su i turističke fešte u toku ljetnje sezone, kao nastavak zimskih proslava. Tako će biti i narednog ljeta, kako najavljuje Krivokapić, jer su u planu manifestacije na svakih 15 dana na platou ispred Kulturno-sportskog centra, uz muziku, sardelu i vino, kako bi obogatili ponudu i gosti bili što zadovoljniji, pa se i vratili sljedeće.

Put kroz rivijeru je u mnogo boljem stanju nego prošle godine, a Krivokapić vjeruje da će obeđanje potpredsjednice Danijele Đurović biti ispunjeno, te da će do 1. maja svi radovi na kolektoru i ostaloj infrastrukturi na rivijeri biti završeni.

14 Komentari

 1. Dobar potez Opštine, MZ Baošići i građana pojedinačno. Ako ovako nastavi, možda ima kraja beznadežnim upravama Grada. Možda nekad prestanemo da budemo NEŠTO na putu između Dubrovnika i Budve. Dajte još!

  25
  4
 2. Moj Mitre, ti si čestit čovjek,staroga kova i blago mještanima dok je tebe.
  Ali zar vjeruješ još ovim manipulantima?
  Pa hiljadu puta su nas prevarili!
  Živio ti nama još sto godina, ali ne vjeruj im da je danas četvrtak!

  19
  30
 3. Da si htjela Danijela.
  Ranije bi asvaltirala, nego si cekala da te oako izproziaju pa sad mislis da ce te oprat asvalt nece ni more.
  Zasto nijesi htjela Danijela

  27
  23
 4. Cedo Popovic je blizu da dogovori ulaganja u svoj kompleks od 40 hiljada m2 u Baosicima, strani investitor je zaonteresovan.
  Navarinsko polje,cca 25 hiljada m2,vapi za investitorom.
  Opstina ili drzava treba da obave razgovore sa vlasnicima zemlje i da promovisu te lokacije.
  Isplatite realno vlasnike zemlje i neka nicu Hoteli i nek se narod zaposljava.
  Privremene objekte,tj.kamp kucice u Raskovica i Mitrovica isto treba premjestiti i nuditi taj kompleks zemlje pravim investitorima. Povrsina tog dijela je preko 25 hiljada m2.
  Ljude koji imaju po 50-60m2 zemlje i kamp kuce isplatiti i praviti Hotele.
  Sve su ovo jedinstvene,tj. Ogromne povrsine na samoj obali mora koje se ne mogu valorizovati bez ucesca Opstine ili Drzave i koje su idealne za hotelske komplekse. Prostora za tako nesto gotovo i da nema u cijeloj Opstini. Za razvoj mjesta i grada bi bilo jako glupo dopustiti da se tu zidaju stambene kuce i okucnice 300-500m2.

  30
  9

Ostavite komentar

*

code