Mještani Drenovika dostavili inicijativu za osnivanje Mjesne zajednice

Mještani Drenovika dostavili inicijativu za osnivanje Mjesne zajednice

3
Podijeli

Oko 90 stanovnika Drenovika, iznad Igala predali su Građanskom birou Opštine Herceg Novi potipisanu inicijativu u kojoj traže da ovo naselje dobije status Mjesne zajednice.

To su učinili da bi brže dolazili do sredstava za rješavanje nagomilanih komunalnih i infrastrukturnih problema u naselju, kaže za Radio Jadran, Milorad Nikolić koga su mještani izabrali da ih predstavlja kod nadležnih institucija.

Picerija i restoran

– Smatramo da smo višak u MZ Igalo, jer se Drenoviku ne posvećuje pažnje koliko bi trebalo. Teže ide sve oko infrastrukture, jer ogromni novac se ulaže u Igalo. Kad smo tražili, rekli su nam da je u Igalo uloženo puno para, ali u Drenovik ništa od toga – tvrdi on.

Nikolić je objasnio da su probleme, uglavnom rješavali mještani zajedničkim snagama. Akcije su “stihijiski” izvodili, kad bi ugrabili slobodnog vremena. Zapošljavali su bageristu za čišćenje, sređivanje neke od ulica ili proširivanje kanala.

– Prije nekoliko dana smo od Lazara Beka dobili oko 15 kubika mješavine pijeska, sad ćemo negdje i malo cimenta da nađemo, jer moramo neke zidiće uz kanale da podignemo, kako se zemlja ne bi obrušavala. To su sljedeće aktivnosti, za koje ćemo mještani, sakupiti sredstva, da ne bismo sve od Opštine tražili – navodi Nikolić.

On je najavio da će lokalna uprava uskoro početi ugradnju još jednog dijela kanalizacionih cijevi. Mještani koji očekuju priključke, spremni su da unaprijed plate koliko bude potrebno, ali uz potpisan ugovor sa preduzećem Vodovod i kanalizacija DOO, kako ne bi sve “bila prazna priča”, objašnjava Nikolić.

Poznato je da Drenovik godinama kuburi najviše sa kanalizacijom, putnom infrastrukturom, koja je napravljena prije 20-ak godina.

Najugroženiji dijelovi naselja su od nekadšnje prodavnice “Anastasija” uzbdro i preko mostića u donjem dijelu, gdje se iz septičkih jama izliva najviše fekalnih voda.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code