Početna Društvo Mještani i turisti Đenovića zapanjeni: „Popravke“ šahtova i tokom noći

Mještani i turisti Đenovića zapanjeni: „Popravke“ šahtova i tokom noći

14

Danima već u Đenovićima duž obale traju radovi na šahtovima koji su pravljeni tokom postavljanja kolektorske mreže, ali očigledno nekvalitetno. Mašine i kamioni su pustili goste i mještane da predahnu juče i danas, ali večeras su opet na obali.

– Dok traje zabrana saobraćaja i kada bi pješaci mogli da prošetaju rivom, stigla su nam tri kamiona i radnici koji pumpaju šahtove koji su šuplji. Ne mogu da prođu ni turistički vozići, niti gosti i mi. U šahtove ulazi morska voda, a ne kišnica. Radnici injektuju sada „cimentno mlijeko“ oko šahtova, da zatvore vodu, da se ne puni kolektor, a kada ga tehnički prime to će opet puknuti – tvrde mještani Đenovića koji su kontaktirali našu redakciju.

Uprkos tome što su iz lokalne uprave nedavno pravdali taj posao u jeku sezone pripremom za tehnički prijem kolektora, tvrdeći da je u šahtovima samo kišnica, mještani to ne prihvataju. Ni turisti takođe, koji prijete odlaskom zbog buke i prašine.

– Nemoćni smo, gosti od nas traže da zovemo nekoga da zaustave radove. Sramota nas je. Ne možemo im objasniti da za ovakvu buku i haos izvođač ima dozvolu iz lokalne uprave. Ne znamo šta da radimo, svi šahtovi su šuplji…Neka ih krpe kako znaju, ne bunimo se protiv toga, ali ne sada, neka ostave za oktobar.

Traumiraju se gosti i mi s njima. Ovo je strašna antireklama za hercegnovski turizam – pričaju nam mještani i mole da bar na ovaj način utičemo na nadležne da odlože radove poslije sezone.

Izgubili su, kažu, zbog kolektora šest sezona i kada je krenula konačno ova, ponavlja se haos zbog traljavog posla na kolektoru.

14 Komentari

  1. E djeco moja blazeno je bilo odprije svaka kuca iskopa svoju septicku i prelivnu i nikad smrada,a sada srada i smradova svud okolo,kuku bespovratno dovijeka

    3
    1
  2. Tražili ste gledajte zna se koja je vlast ugovorila kolektor i put prema Trebinju.SNP i bratija medju njima sadasnji predsjednik Katica .novopečeni Demokrata.Sad ajte na trg i vicite DEJO SRBINE I SRBIJA DO TOKIJA.Oni su napunili dzepove i dobili stanove u BG a vi pusite i udisite smrad.Vazno je da je stigao Amfilohije i Svetosavski orden i njemu pun dzep od rta Sv .Nedjela tj od Adriatice.

    34
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code