Početna Društvo Mještani Kruševica ne zboruju deceniju i po, jedini nemaju predsjednika, Savjet i...

Mještani Kruševica ne zboruju deceniju i po, jedini nemaju predsjednika, Savjet i Nadzorni odbor Mjesne zajednice

34

Zbor građana Kruševica nije sazivan punih 16 godina, a ovo podorjensko selo u hercegnovskoj opštini, odnosno MZ je u v.d. stanju već pune četiri. Lice ovlašćeno za sprovođenje postupka izbora organa Mjesne zajednice Kruševice namjerno je propustio sve moguće rokove da sazove zbog građana na kom bi bili izabrani rukovodioci, tvrde mještani.

U pismu upućenom našoj redakciji pozivaju rukovodioce u lokalnoj upravi da im omoguće da sami izaberu predstavnike u Savjetu mjesne zajednice, a ne da se to radi bez njih i bez njihovog znanja.

– Zašto je toliki problem za nadležne da organizuju zbor mještana Kruševica za 30-40 ljudi, kada se u nekim drugim slučajevima zbor organizovao i za nekoliko stotina? Zašto je gospodin koji je bio neuspješni v.d. nagrađen time da produži mandat na još 4 godine, a da je pri tom namjerno izbjegao da pruži mogućnost da se sazove obavezan zbor i tako svoje evenutulne protivkadidate prevari sa pozicije na koju ga je stavila lokalana samouprava? Malo je reći da ovakvo vrijeđanje intelekta mještana Kruševica predstavlja veliku sramotu za one koji to rade – navode  u pismu.

Iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu, na čijem je čelu Vesna Samardžić, ističu da je zbor za Mjesnu zajednicu Kruševice zakazan za utorak 12. jun, u 19 časova. Na njemu će građani sa prebivalištem u ovoj MZ moći da biraju predstavnike u organima Mjesne zajednice.

Kako Samardžić pojašnjava, Sekretarijat za lokalnu upravu je 23. januara ove godine, u skladu sa novom Odlukom o Mjesnim zajednicama od 18. januara, uputio pisano obavještenje svim mjesnim zajednicama, između ostalog i MZ Kruševice da je potrebno da najkasnije do 7. februara 2018. godine sprovedu potrebne radnje i pokrenu proceduru za postupak izbora novih organa – Savjeta i Nadzornog odbora Mjesne zajednice.

U obavještenju je navedeno i da će u slučaju nepostupanja predsjednik Opštine obrazovati privremene organe Mjesne zajednice, sa mandatom do jedne godine, u kom roku će se izabrati novi organi u skladu sa novom Odlukom o Mjesnim zajednicama.

Samardžić infomiše i da su u posljednja 3 mjeseca organizovani zborovi građana u 13 Mjesnih zajednica, prvenstveno većih, odnosno gradskih, gdje su u skladu sa odredbama nove Odlluke izabrani organi upravljanja.

Ostaje, međutim, nepoznato ko je lice koje je predsjednik Opštine, Stevan Katić ovlastio da sprovodi postupak izbora građana u MZ Kruševice, jer nam na to pitanje Samarđžić nije odgovorila.

34 Komentari

 1. A zasto Mojdezani nisu bili aktivni na radne akcije ovako,kao sa komentarima na radio jadran. kad se organizuju vazda par istih ljudi.A ovamo kukaju ne zadovoljni.Treba zbor nebi od 170 biraca 20 nebi doslo na zbor.Zasto biraci samo oni koji su upisani u biracki spisak u mz zajednicu imaju prao da biraju sastav..Oni koji imaju imanje zemlju kuce,a nisu u biracki spisak upisani nemaju pravo.

  7
  4
 2. Prvo rasvjetu su radili mjestani osim u kovace na sva druga mjesta mjestani su pripremili.kamen i ucestvovali Aco Vilov je iso po opstini i molio da stave kod crkve sv Spasa i kod svete Nedjelje.A za Milovice trafo stanicu i rasvjetu je sredio Miso Sabo Kao i vodu za zaseok u Mijkusovice.Jos nema vode iako imaju prikljucak jer je Milo kao tehnicki direktor Vodovoda po nalogu Zorana Sabanovica to odobrio col ipo na 2..nema sa tim veze Milo velas.Kapelu jeste pomogao ali nije on napravio nego svi mjestani koji su dali pare vise je Aco Vilov i Dragan Vujovic uradili to za kapelu.A potkop njega je Kivi postavio kao nadzornog organa kada je kivi dobio koncesiju bili su veliki prijatelji.

  .Sad lelece zapomaze trci za novinarima dabi sebe oprao.Bori se za potkop da radi firma Bi kod.Samo je ona cekala momenat da se prijavi za tender.Ulozili su milion u prvu fazu za drugu treba pola miliona i nisu rjesili stim parama.

  9
  4
 3. Mojdez u srcu hahaha.Nabroji 5 projekata koje je uradio za 15 godina.Ne lupetaj gluposti .Nabroji 5 projekata koje je snp uradio za 15 godina bolje receno.Budite posteni jednom pa recite sta ste uradili.Pravda sta je uradio Gojko ,uradio je Radovan Maric za 2 god recite koliko ste dobili para.Budite jednom posteni vi Snp pa recite istinu.Milo je bio 2 godine predsjednik u ostavci. U prvom mandatu je bio dobar uradila se kapela kod crkve u drugom katastofa posljednih 5 god.Nista nije uradjeno svi putevi nam propali omladinski dom nije ocistio.skola zarasla u plotinu bila.mjestani sami u dva yaseoka se izborili za rasvjetu a on otiso i dao izjavu kako je to mjesna zajednica uradila.Jedino sto je istina za kliziste oko toga se angazovao.Ali niti nije rjeseno a milon eura je odobrila vlada.

  10
  5
  • MILO JE URADIO VISE ZA MOJDEZ NEGO I JEDAN DRUGI PRESEDNIK MZ. A SAD DA TI KAZEM I STA JE URADIO: KAPELU, RASVJETU U KOVACE VLAOVICE GORNJE SELO VILOVE ZIVOT JE DAO ZBOG KLIZISTA I DALJE SE BORI KAO “VUK” DA SU POSLUSALI MILA KROZ CITAV DONJI MOJDEZ BI SE PUT BETONIRO I NA KRAJU NIJE UKRO NI JEDAN CENAT OD MZ . I ZATO TREBA PONOVO DA BUDE PRESEDNIK.

   12
   7
 4. Prva rečenica u ovom tekstu bode oči. Kada ćemo se naučiti da nije seljak ko je seljak. Seljak se diči time što je pošten seljak. Nikada neće reći da je građanin.

  6
  2
 5. Da li je Vuko dao ostavku ili je smjenjen.Ako je dao ostavku kome je dao.Ako je smjenjen zasto.Sa kojim pravom vi mjenjate savjete mjesnih zajednica, bili su zborovi mjestana prije 2 god u svim mjestima osim u Krusevice .A mandat predsjednika traje 4 god kolilo i mandat savjeta.

  14
  3
 6. Hocemo Vuka Porobica za predsjednika.Momak lep kulturan i vaspitan.Makar nije obecavao gluposti i varao ljude.Koliko je uradjeno za dvije god.Nije previse ali nesto se desavalo bilo je radnih akcija ulagalo se koliko se moglo.Da se nastavilo tako za par god uradilo bi se dosta.

  7
  13
 7. Sve gore od gorega nezna se dje je gora situacija u kojoj mjesnoj zajednici bruka i sramota nista se neradi i ovo dje ima predsjednika nefunkcijonise .Mojdez kameno krusevice prijevor sutorina isto nista .Stavili su ljude koji samo gledaju svoj intetes licni i koi nerade u korist svog mjesta .To je narocito izrazeno u mojdezu i sutorini dje Petar porobic i Boro lucic nerade nista .U mojdez mozda nesto u sutorini nista a tu je Suscepan .Vratite Mila Velasa u Mojdez bar je stvorijo nesto i u sutorini vratite staru ekipu Gojka Matijasevica i ostale koje su vise napravili nego svi ovi

  12
  5
 8. U čemu je problem da se ovom NN licu ovlašćenom za sprovođenje postupka o formiranju MZ Kruševiće ne napiše ime i prezime. Nije valjda i to državna tajna. U vrijeme one Jugoslavije od kruševčana se nije moglo doći do neke značajnije funkije u opštini, a sada punih 16 godina ne mogu da sastave Savjet MZ i izaberu predsjednika.

  13
  1
  • Zna odlicno ali nece posto je u istom loncu kao i presednik mz kameno,nek izadje katic da obidje malo kameno i uvjeri se kakvo misljenje imaju mjestani o presedniku mz,lako se klet u demokratiju iz kancelarije!

   17
   3
 9. Jos gora je situacija na kameno dje je bivsi presednik produzio mandat na isti nacin samo sto taj vas ne radi nista a ovaj kamenski radi na stetu cjelog sela a naravno u svoju korist i ne podrzava ga vise od 10% mjestana tj uza familija!5

  18
  2
 10. Konacno,pravda je spora ali dostizna,shvatili su pojedini da ima jos Krusevcana koji iskreno vole svoje rodno mjesto i koji ne gledaju koliko ce da uzmu nego koliko ce da daju svom selu.Veliku zahvalnost dugujemo i radio Jadranu koji je nekoliko puta pisao o problemima u m.z. Krusevice.

  11
  3
 11. Situacija u Mijdezu je ista , dolje je haos otak je postavljen clan demokrata Porobic za vd presednika mjsne zajednice mjestani su vise nego nezadovoljni njegovim ponasanjem I odnosom prema mjestanima zelimo da se sto prije sazove skup mjestana !!!!! Nemojte se cudit zasto Dps dobija izbore razlog su vasi mladi clanovi koji se neznaju ponasat !

  17
  1
 12. Ugledajte se na mokrinjane oni izgradise infrastrukturu sela ma ko god bio na vlasti nemaju ni jedan makadamski put i zaseoci um sijaju u mraku bolje nego gracka podrucja

  16
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code