Mještani u akciji “Očistimo Zeleniku”

Mještani u akciji “Očistimo Zeleniku”

3318
6
Podijeli

Prostor ispod stare željezničke stanice u Zelenici je očišćen i “umiven”. Članovi NVO Zelena patrola Južni Jadran, u saradnji sa MZ, kao i mještanima Zelenike i Kuta, zasukali su rukave i u  akciji “Očistimo Zeleniku” uredili dio priobalja mjesta.

ciscenje zelenike 160616Prema riječima jednog od članova ove NVO, Branka Peruškovića, odziv akciji bio je zadovoljavajući, jer se okupilo preko 30 mještana, uz članove KUD Ilija Kišić.

Picerija i restoran

“Riječ je o dionici dugoj 300 – 400 m, na kojoj smo okosili travu, prikupili grane, limenke, boce od piva, opuške i ostali otpad koji ljudi bacaju”, kazao je Perušković.

Novim sadnicama bilja uspjeli su da oplemene  pojedina mjesta i sve to za samo 3 sata akcije, od 17 – 20 h. Imali su i podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti.

Ovo je bila druga akcija ove NVO, a u planu je i sređivanje starog željezničkog tunela, koji spaja Zeleniku i Meljine. Njega je najprije neophodno očistiti od mahovine. Želja im je, kako Perušković kaže i da u saradnji sa lokalnom samoupravom ovaj tunel bude betoniran, asfaltiran i osvijetljen.

To bi najvjerovatnije mogli početi tek za dva mjeseca. Inače, NVO Zelena patrola Južni Jadran osnovana je u februaru ove godine, i broji 15 članova. Cilj im je da kroz konkretne primjere ukažu građanima na značaj očuvanja životne sredine.

6 Komentari

 1. Njunjo,ajde ti sad zaključi što sve ovo znači kad za čišćenje imamo opštinske službe prebukirane i dobro plaćene.Akcije su bile Titovo otkriće,a neki su još uz njega,ni makac.
  0  0
 2. Bravo za ove mlade ljude. Ali se pitam gdje su opstinska preduzeca koja zaposljavaju jako veliki broj ljudi. Gdje su JP stambeno komunalno i Cistoca. Grad nam je neprihvatljivo prljav i neuredan. Ova dva preduzeca vode jedan penzioner i jedan skoro prnzioner (ostalo mu manje od 2 god do penzije). Kancelarije su im pune, platne liste takodje a na terenu nigdje nikoga. Cistaca da sretnete na setalistu ili skalama sto vode na setaliste je ravno senzaciji. Ovi iz stambenog gledaju samo gdje ce jos montirati (uvaliti) po koju LED lampadinu, kao da setrude da ih sto vise stave.
  0  0
 3. Bravo ljudi, tako se brine o svome okolišu, nema od kuknjave ništa, valja zasukati rukave i napraviti nešto za sredinu u kojoj živimo , jer ona je odraz nas samih.
  0  0

Ostavite komentar

*

code