Početna Društvo Mladi Belgijanci farbali ogradu kod škole na Savini

Mladi Belgijanci farbali ogradu kod škole na Savini

5

Oko OŠ Milan Vuković na Savini demontirana je stara i postavljena nova zaštitna ograda u dužini od 46 m, visine 1,5 m. Ogradu je obezbijedilo Komunalno stambeno preduzeće Herceg Novi sopstvenim sredstvima, a postavili zaposleni u Sektoru za mašinbravarske poslove.

Međutim veliku akciju farbanja ograde u zelenu boju,  izvela je grupa izviđača – volontera iz belgijskog Antverpena. Njih 32-oje je kontaktiralo  lokalnu upravu sa željom da volontiraju u ovoj akciji. Podršku je dao lokalni Sekretarijat za sport i društvene djelatnosti, kaže  v.d. sekretar, Darko Klasić:

Picerija i restoran

„Mladi Belgijanci smješteni su u Lepetanima i u Boki su imali već nekoliko akcija. Danas je red došao na Herceg Novi i ovo je jako lijep gest. Mi smo naravno tu da ponudimo svaku pomoć da se vidi da smo spremni da izađemo u susret ovakvim i sličnim akcijama u ime Opštine Herceg Novi“, istakao je Klasić.

Zbog velike visine, u ovom dijelu Savine  je morala biti postavljena veoma kvalitetna ograda, kako bi se djeca zaštitila. Farbanje će biti okončano danas, a mladi Belgijanci, uzrasta od 16 do 21 godine, puni  su lijepih utisaka. Kažu da su obišli mnoge zemlje i gradove, ali da im se u Crnoj Gori najviše dopada.

5 Komentari

 1. Djeco bježte odavde dok ste na vrijeme. Poslje će biti vi krivi za klizište i vandalizam. Ne znate vi dje ste došli, nije vam ovo Antverpen.

  11
  2
 2. KAKVA SRAMOTA GRADA I DRŽAVE !!! DA NAM BELGIJANCI FARBAJU OGRADE ??? SVAKA ČAST NJIMA,ALI OVO JE BRUKA ZA GRAD,KAO DA SMO INVALIDI,NEKULTURNI,NECIVILIZOVANI,GLIBAVI.
  JA SAM ŠOKIRAN !

  15
  12
  • Nema razloga za šokiranost.
   Kada bi neko organizovao našu djecu da ofarbaju ove ograde, odmah bi nadobudne mame digle dreku da nisu njihova djeca moleri i čistači. Za mame i uopšte za Novljane, njihova djeca su sve sami doktori nauka, akademici ili barem plemstvo naviklo na brojnu poslugu.

   36
  • Zašto šok? Da nije furešta ovaj grad bi se udavio u sopstvenom glibu. U 21 vijeku domaćini nisu u stanju osposobiti kanalizaciju, šta drugo treba reći… Belgijancima respekt.

   22
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code