Početna Kultura Mladi crnogorski talenti pobijedili na ukrajinskom Međunarodnom muzičkom festivalu

Mladi crnogorski talenti pobijedili na ukrajinskom Međunarodnom muzičkom festivalu

0

Na ukrajinskom Međunarodnom muzičkom festivalu 2220 (2220 International Music Festival) koje je okupilo 548 učesnika iz 14 zemalja, izabrano je 86 finalista i 35 super finalist pobijedili su četiri mlade crnogorske talentovane djevojke.

Iva Otašević iz Budve zauzela je prvo mjesto u srednje starosnoj kategoriji, Anja Jestrović (Podgorica) podijelila je prvo mjesto s Aydar Akkulov iz Kazahstana u kategoriji mlađi i srednji uzrast. Vjera Radulović (Perast) zauzela je drugo mjesto, a Lara Pavićević (Budva) treće mjesto u kategoriji svog uzrasta.

Na čelu žirija bila je istaknuta  umjetnica Ukrajine, pobjednica Eurosonga,  Ruslana. Festival stvara i jača kulturne veze među zemljama – na njemu su učestvoval  mladi vokalni umjetnici iz Ukrajine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Albanije, Moldavije, Rumunije, Kazahstana, Azerbejdžana, Uzbekistana, Gruzije, Turske, Bjelorusije i Letonije.

Ove godine festival se odvijao putem interneta, pobjednici iz Ukrajine dobili su besplatno učešće na međunarodnim  festivalima  vokalnog pjevanja u Crnoj Gori, Albaniji i Sloveniji. Međunarodni pobjednici dobili su besplatno učešće  na Međunarodnom glazbenom festivalu 2220 sljedeće godine u off-line formatu.

Jedna od ukrajinskih pobjednica, Diana Kravets, učestvovaće  na crnogorskom muzičkom festivalu “Zlatna Pahulja” u Rožajama. Među članovima žirija festivala, istaknutim ličnostima kulture i umjetnosti iz različitih zemalja, nalaze se i trojica Crnogoraca – poznati kompozitor i producent Momčilo Zeković, TV voditelj Vladimir Fuštić i direktorica međunarodnog muzičkog festivala “Zlatna Pahulja” Beca Kujević.

 “Sretna sam što Međunarodni muzički festival 2220 ujedinjuje naše narode – zahvaljujući festivalu upoznajemo kulturu jedni drugih, a to se događa vrlo brzo i prirodno, jer muzika ne poznaje granice”, rekla je glavna organizatorka festivala Tatiana Kolesnichenko.

Međunarodni muzički festival 2220 organizuje kompanija za promociju i produkciju STUDIORAR i Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code