Početna Politika Mladi Izbora: Čuva se Novi DPS-a i kad posao obećava

Mladi Izbora: Čuva se Novi DPS-a i kad posao obećava

0

Pročitali smo juče dio programa DPS-a za izbore u Herceg Novom. Rasipanje magle, ali je tragično što maglu bacaju u lice najosjetljivijima – mladim i nezaposlenim – navode u saopštenju Mladi Izbora.

Kažu iz DPS-a da u Herceg Novom ima 1.896 nezaposlenih,  i to nije tačna činjenica u njihovoj  šupljoj priči, jer zvanični podaci ZZZCG otkrivaju da je procenat nezaposlenosti 10%, a i ne kažu čijom zaslugom je toliko ljudi  ostalo bez posla. Ali, Novljani  znaju odgovor, ponajbolje radnici Prvoborca, Brodogradilišta, HTP Boka i svi mladi koji čekaju posao, ali ga ne dobijaju, osim ako se „dobrovoljno“  upišu ne samo u radnu  nego i u člansku knjižicu DPS.

Obećavaju  iz DPS-a da će u  naredne četiri godine broj  nezaposlenih smanjiti  na ispod hiljadu, a ne kažu kako. Ne moraju, Novljani  znaju za DPS praksu da za svoje nađu mjesto, pa makar ga izmislili. Do prije dvije godine nisu prestajali da pričaju kako u nekim ustanovama  ima prekobrojnih. Kad su se u njima ufoteljili zaposlili su za godinu dana više ljudi nego što ih je primljeno za prethodnih deset. Ne kažu iz DPS-a šta će biti sa nezaposlenima  koji, iako školovani, ne nose DPS uniformu, sa onima koji su ostali bez posla godinu, dvije  pred penziju. Neviđen je napredak njihova tzv. „stolica za mlade“ i učešće na sjednicama SO  kako napisaše,  najmanje dva puta godišnje.

A mi bismo, zamislite, bar da smo u svojim prostorijama u omladinskim kreativnim centrima.

Rekoše iz DPS-a da je njihov izborni program, a mi kažemo politički pamflet, „javni ugovor sa građanima“. Sa kim DPS potpisuje taj ugovor: sa svojim obećanjima ili sa ljudima sa kojima politički manipuliše? Zabrinulo nas je to, što nisu rekli čime garantuju da će takav ugovor poštovati. Ali Novljani znaju, ako taj ugovor  budu poštovali kao sve druge, među kojima i programski koalicioni dogovor sa IZBOR-om koji su prihvatili od A do Š, a za dvije godine nisu potpisali i što je neuporedivo važnije, nikad ni djelić nisu ispoštovali – mrka je kapa za nas i za Novi.

Zato mi kažemo dosta politike. DA za Herceg Novi, učinimo  DA živi  svih 365 dana godišnje, DA se realizuju projekti koji će angažovati mnogo brže i mnogo više Novljana,  bez obzira na partijsku pripadnost. Uradimo ono što DPS može samo da sanja kao što i pobjedu može samo da sanja. Novi  je naučio lekciju – čuva se DPS-a i kad darove obećava – ističu Mladi Izbora.

Plaćeni izborni program