Mladi Jadranaši srebrni na turniru “Tomo Udovičić” u Dubrovniku

Mladi Jadranaši srebrni na turniru “Tomo Udovičić” u Dubrovniku

2238
1
Podijeli

Mladi vaterpolisiti Jadrana Carine zauzeli su visoko drugo mjesto na tradicionalnom međunarodnom vaterpolo turniru pod nazivom “Tomo Udovičić”, koji je održan od 19. do 23. aprila, u Dubrovniku.

Ovogodišnje izdanje turnira, na kojem pravo učešča imaju igrači rođeni 2005. godine i mlađi, okupilo je 21 ekipu iz Mađarske, Španije, Italije, Hrvatske, Srbije, BiH, Njemačke, Singapura i Crne Gore.

Picerija i restoran

Ekipe su bile podjeljene u 4 grupe i to:

Grupa A: Jug, Solnok, Invictum Sarajevo, Jadran Split, Singapur, Budva

Grupa B: Partizan, Primorac, Medveščak, Salerno, Cavtat

Grupa C: Barseloneta, Kataro, Stari Grad, Mladost, Roma Vis Nova

Grupa D: Barselona, Duizburg, Jadran Carine, Zemun, KPK Korčula

Grupnu fazu takmičenja Jadran Carine je završio na prvom mjestu, zabilježivši 3 pobjede u mečevima sa Barselonom 5:1, KPK Korčulom 13:1, te Duizburgom 9:4 i jedinim porazom od ekipe Zemuna 4:3. U osmini finala pobjeđena je ekipa Cattara sa 3:1, a u polufinalu ekipa Primorca 4:3. U finalnoj utakmici u neizvjesnoj završnici Jadranaši nisu uspijeli da savladaju ekipu Cavtata koja je imala nakolonost domaćeg terena.

Za ekipu Jadran Carine nastupali su: Meldin Hadžić, Strahinja Gojković, Andrija Šekularac, Stefan Radović, Sava Huter, Tadija Matijašević, Petar Milojević, Radivoj Radanović, Stefan Vico, Šćepan Kontić, Danilo Stupar, Rade Đukić, Dejan Miljanović, Aleksa Jovanović, Biljan Bošković. Trener ekipe Zoran Ivanovski, pomoćni trener Dušan Ivanovski.

Memorijalni turnir “Tomo Udovićič” se već godinama organizuje u znak sjećanja na legendardnog trenera Juga, Toma Udovičića. Jadran Carine je stalni učesnik turnira od njegovog početka, te se svake godine mladi Jadranaši nadmeću sa najboljim ekipama Evrope.

Finalni poredak turnira:

 

1.    CAVTAT

2.    JADRAN CARINE

3.    ROMA VIS NOVA

4.    PRIMORAC

5.    AV CATTARO

6.    CN BARCELONA

7.    SINGAPORE YWPT

8.    JADRAN SPLIT

9.    CNA BARCELONETA

10.    ZEMUN

11.    RN SALERNO

12.    PARTIZAN

13.    JUG CO

14.    SZOLNOKI VSC

15.    SVNRW DUISBURG

16.    STARI GRAD

17.    HAVK MLADOST

18.    BUDVA

19.    MEDVEŠČAK

20.    KPK

21.    INVICTUM

1 komentar

Ostavite komentar

*

code