Mladi košarkaš Vlado Ilić iz Bijele u grupi nagrađenih najperspektivnijih igrača

Mladi košarkaš Vlado Ilić iz Bijele u grupi nagrađenih najperspektivnijih igrača

6
Podijeli

U kategoriji sportskih nada na “Večeri šampiona” u Dvorani Park biće nagrađena i grupa najtalentovanijih i onih za koje se očekuje da su budućnost novskog sporta.

Na svečanoj dodjeli nagrada najboljim sportistima za prošlu godinu, večeras 18h, u grupi  najperspektivnijih mladih igrača, između ostalih, naći će se i igrač KK Bijela 2015, Vlado Ilić.

Picerija i restoran

– Za našeg člana i ostale saigrače ovo puno znači i obavezuje za budući rad, a sigurni smo da uz Vlada ima još mnogo dobrih dječaka i djevočica – napominju iu Košarkaškog kluba Bijela 2015.

Klub postoji već jednu deceniju, prvo kao škola košarke, a onda kao Košarkaki klub Bijela 2015.

Podsjećamo, Đuro Radović, vaterpolista Jadrana Carine i reprezentativac Crne Gore, proglašen je za najboljeg sportistu Herceg Novog u 2018. godini.

Najuspješniji sportski kolektiv grada je PVК Jadran Carine, a njegov šef stručnog štaba i selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je najuspješniji trener.

Najbolji hercegnovski sportista, koji brani boje kluba koji nije iz Herceg Novog, a koji je uspješan ambasador svog grada je reprezetivac Crne Gore i kapiten Pro Reka Aleksandar Ivović, koji je najbolji vaterpolista planete.

Sportski radnik godine je Saša Кulinović, član Alpinističog kluba  Niskogorci.

Priznanje za ukupni doprinos razvoju sporta, ili kako se popularno kaže nagrada za životno dijelo, pripala je Marinku Кovačeviću, bivšem košarkašu Primorja, Rabotničkog i Budućnosti, a  kasnije uspješnom treneru brojnih košarkaša iz Herceg Novog koji su igrali i igraju širom Evrope.

Za doprinos u razvoju sporta priznanja su dobili i nekadašnji teniser Rade Popović i posthumno Drago Terzić, radnik u sportskom ribolovu, streljaštvu i biatlonu koji je bio i sudija u biatlonu na XXIV Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine u Sarajevu.

U kategoriji najboljih sportista, shodno rezultatu iz prošle godine, priznanja će primiti i Dilan Prašević (boks), Vladan Spaić i Marko Petković (vaterpolo), Đuro Milanović (bućanje), Nikola Perišić (streljaštvo), Anđela Antunović (plivanje), Milivoj Dukić (jedrenje), Jelena Tomašević  (triatlon), David Bjelica (fudbal), Miloš Bubanja (šah), Aleksandar Milosavljević (ribanje), Jovana Savković (košarka) i Marko Danilović (automobilizam).

6 Komentari

Ostavite komentar

*

code