Početna Eco Mladi ljubitelji prirode u pješačkoj turi kanjonom Mrtvice

Mladi ljubitelji prirode u pješačkoj turi kanjonom Mrtvice

0

Povodom 11. oktobra Međunarodnog dana mentalnog zdravlja, NVO Naša akcija izvela je edukativnu pješačku turu kroz velelepni kanjon rijeke Mrtvice. Tridesetak mladih ljubitelja prirode prošlo je trasu kanjona pod budnim okom vodića Stefana Jeremića, Luka Vulića, i Dejana Besovića.

Foto: NVO “Naša akcija”

Kako navode iz te kotorske NVO, tokom puta, uz nekoliko pauza, mladi su posjetili Kapiju želja, naučili da rijeka izvire ispod planine Sinjajevina i uliva se u Moraču, obišli kameni most koji je knez Danilo II u XIX vijeku sagradio u čast svoje majke. Obišli su izvore “Bijeli nerini”, prošli kroz grede i pauzirali kod same plaže. Cijela edukativna tura je održana u prelijepom jesenjem ambijentu, što je za mlade iz Kotora, Cetinja, Danilovgrada i Podgorice bila posebna atrakcija.

Ovaj događaj se sprovodi kao dio programa “Priroda za fizičko i mentalno zdravlje mladih” koji realizuje NVO Naša akcija, a finansira kroz institucionalnu podršku European Endowment for Democracy. Cilj je aktiviranje što više mladih da svoje slobodno vrijeme provedu u prirodi, i time čuvaju ne samo svoje zdravlje nego i nauče da vole i poštuju svoju zemlju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code