Početna Oko nas Kotor Mladi muzičari Kotora i Beograda uz Sergeja Ćetkovića na KotorArtu

Mladi muzičari Kotora i Beograda uz Sergeja Ćetkovića na KotorArtu

0

Sergej Ćetković i orkestri muzičkih škola „Vida Matjan“ iz Kotora i „Mokranjac“ iz Beograda će 31. jula nastupiti na KotorArt Don Brankovima danima muzike. Koncert pod nazivom „Sergej predstavlja Orkestar mladih talenata“ biće upriličen na Stadionu malih sportova na Benovu, u Kotoru a sve dodatne informacije vezane za program kao i za pretprodaju ulaznica, mogu se naći na www.kotorart.me

– KotorArt Don Brankovi dani muzike već godinama organizuju koncerte koji su postali prepoznatljivi po interesantnom zvučnom preplitanju popularne i umjetničke muzike. Biće to izvanredna prilika da se sluša malo drugačijea verzija Sergejevih pjesama koje će on pjevati pred publikom u pratnji benda i orkestra, najavljuju iz organizacije festivala.

Na koncertu će, pored Sergeja, sa Orkestrom mladih talenata nastupiti i dvojica izuzetnih mladih muzičara, oboista Filip Bosiljčić iz Beograda i harmonikaš Boško Tujković iz Kotora. Jedan od važnih ciljeva ovakve saradnje upravo je usmjeren na učenike koji će se, družeći se i radeći na zajedničkim probama, učiti prvi put o svemu što jedan kompleksan orkestarski projekat podrazumijeva na putu do realizacije na sceni.

– Spajajući učenike dvije muzičke škole, iz Kotora i Beograda, sa izuzetnim gospodinom i izvođačem kakav je Sergej Ćetković, pružamo djeci priliku da se upoznaju, druže, steknu iskustvo sviranja sjajnih aranžmana na sceni gdje će se prožimati umjetnička i popularna muzika. Publici pružamo jedinstven koncert Sergejevih hitova uz pratnju mladih nada i zvuke gudačkog orkestra koji će značiti i popularizaciju klasične muzike kod šireg auditorijuma kroz djela orkestarskog repertoara koji će se to veče čuti – ističu organizatori festivala.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code