Početna Društvo Mladi Novljani četvrtog dana prikupili kamion otpada, Arsić obećao pomoć i nove...

Mladi Novljani četvrtog dana prikupili kamion otpada, Arsić obećao pomoć i nove kontejnere

17

Ekološka akcija koju su pokrenuli Milica, Bojana i Dragiša Boca, a podržali njihovi prijatelji i brojni sugrađani nastavljena je i danas na istom potezu Mojdeškog puta, od raskrsnice za Sušćepan do renoviranog dijela puta prema Ratiševini.

Uz vedar duh, šale i razgovore za manje od tri sata napunjen je kamon otpada sa prilično nepristupačnog terena, prepunog drače. Radio Jadran je od početka medijski podržao ovaj lokalni ekološki aktivizam, a danas i direktnim učešćem reportera u akciji.

Iako su aktivisti za četiri dana akcije prikupili preko 100 vreća otpada, rezultati, na žalost, nisu mnogo uočljivi na terenu. Pri tom je neko nesavjestan u međuvremenu već uspio da izbaci novo smeće na očišćeni dio.

Ispod puta se nalazi razni otpad, od automobilskih guma, blatobrana, preko frižidera, kuhinjiskh elemenata, plastike do iskorišćenih pelena, jednom riječju – užas, priča Vanja Kovačević.

– Od početka sam sa inicijatorima. Ovo je četvrti dan i opet se odazvalo preko 20 građana. Bilo je više omladine što nam je drago, jer je i cilj da se svi pokrenemo. Opet smo za dva sata napunili pun kamion. Nastavićemo ovim tempom – ističe ona i poručuje stanovnicima:

– Prestanite da bacate smeće na sve strane, postoje kontejneri i adekvatna mjesta za to, priroda treba da ostane čista i za nas!

Do maja  150 kontejnera

Kamion je ponovo poslalo preduzeće Čistoća, koje je za aktiviste obezbijedilo rukavice i vreće. Direktor, Vladimir Arsić, pohvalio je akciju i istakao da će uputiti bilo kakav vid pomoći.

– Ovo je imput mlađoj generaciji Herceg Novog kako treba da se štiti priroda, jer postoji I oni  koji su potpuno destruktivni. To pokazuju djelovanjem, lomljenjem kanti i bacanjem u more, uništavanjem mobilijara. Ovo predstavlja pravi primjer – ističe Arsić.

U pripremi je i postavljanje kontejnera na nekoliko lokacija, na ovom potezu. O tome iz Čistoće razgovaraju sa predsjednikom MZ Ratiševina-Sušćepan, Danilom Lepetićem.

– Ovih dana ćemo početi s izgradnjom kontejnerskih mjesta, zajedno sa nišama koje se prave. Neophodno je samo da resorni Sekretarijat sa predsjednikom MZ dogovori lokacije, jer moramo voditi računa o imovinskim odnosima, pa da to bude na mjestima gdje je opštinska zemlja, ali i da nađemo lokaciju koja svima odgovara. Biće postavljeno 4-5 kontejnera  – obećava direktor Čistoće.

Arsić je kazao da je raspisan tender za nabavku 150 novih kontejnera različitih boja, na području opštine. Oni će imati polugu za podizanje poklopaca koja će se pritiskati nogom. Tender bi trebalo da bude okončan polovinom marta, a kontejneri postavljeni najkasnije do 1. maja.

On je podsjetio da je tender za izgradnju podzmenih završen, u toku je razgovor oko potpisivanja ugovora, što su dvije značajne aktivnosti preduzeća zaduženog za higijenu u gradu.

17 Komentari

 1. Pa kako nije sramota ovog Arsića. On prima platu a djeca čiste i kobajagi da im pomogne. Ima li taj čojek savjesti. Mića miči ga pod hitno. Koliko god sam vidio komentara o njemu uvijek sve najgore. Gdje šuška tu ima nešto. Ne znam ko ga više drži. Katiću šta je sa peticijom za njegovu smenu. Ne smiješ Mići da pokažeš a nemaš boljega. E jadna li ste partija !!!

 2. Ne idite u druge zemlje kako vas Anonimni savjetuje,nego ostajte ovdje i mjenjajte sto ne valja.”Sunce tudeg neba nece vas grijat,ko sto ode grije”…

  5
  2
 3. Iskreno ne mogu da shvatim kakav mozak treba da imas i u kakvoj nesvjesti zivis da uzmes kantu smeca i zafrljacis pored puta?! 21.vijek…koliko treba da budes glup, bahat i nekulturan…
  bravo ljudi, svaka cast za trud- al ocigledno nema nama srece sa nama ovakvima.

  19
 4. Boze dragi,ovo je vijest za radio? A bez svake sumnje jeste.Grad je takav da ove divne djece treba bar hiljadu.I samo ih treba slijediti,za njima .Divno je da je neko tako rijetko hrabar,a hrabri jesu.Hrabrost je biti drugačiji u sredini koja to ne toleriše.Može li ovo da nas probudi da počnemo da sredjujemo svoje dvorište? Ako ne može ,nemojte se obazirati na nas nastavite samo dalje svojim putom.I ne sumnjajte da niste u pravu ,samo nas nema.

  24
 5. Bravo, Bravo, Bravo.Sve pohvale za ovu divnu omladinu. A za ove sto bacaju smece postaviti na toj dionici par kamera i udariti ih po dzepu staviti im imena i slike u novinama.Od prikupljenog novca nabaviti kontejnere i odrzavati kamere.Za vrlo kratko vrijeme bi problem bio rjesen.

  29
 6. Često prolazim stepenicama ispod hotela Xanadu u Kumboru,koje se ne čiste skoro godinu dana ,ne znam zašto,ali ipak ako vidim bačene papire,kutije cigara itd pokupim ih i bacim u kantu,nije teško.A kada će ga oni očistiti to je veliko pitanje !

  17
 7. Bravo,bravo,bravo, svaka čast djeco ,krasi vas visoka svijest o prirodi i ljudima.Nije ispod časti čistiti svoju okolinu.Ja ne mogu proći pored bačenog papirića .moram ga pokupiti još jednom BRAVO!!!

  22
 8. Uzalud trud omladino jer i vas znoj raznorazni Arsici ce odma da iskoriste za svoju promociju i mogucstvo da posklepaju kakve pare u svoj dzep. Nego idite u drzave gdje vas nece ovak olos okruzivat i gdje partijska pripadnost nece otvarat i zatvarat vrata , nego samo znanje , trud i dobrota.

  Hvala vam sto brinete i sto se trudite.

  22
  4
 9. pa kada vidite da neki idiot baca opuske ili stvari iz auta snimite i posaljite snimke Radio Jadranu i komunalnom..pa ih cve tim pelenama po nosu i javno ih oznaciti da se stide pelena ako obraza nemaju!

  25
 10. Svaka čast stvarno ovim mladim ljudima ovakve akcije treba stalno organizovati i među školarcima ,da čiste školska dvorišta 2 puta nedeljno ,da se ekološki osvješćuju, od malih nogu.

  15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code