Početna Kultura Mladi “Sloge” i prijatelji priređuju koncert “200 pupoljaka”

Mladi “Sloge” i prijatelji priređuju koncert “200 pupoljaka”

1

Najmlađi članovi Kulturno umjetničkog društva Sloga iz Đenovića će ovog vikenda ugostiti vršnjake iz Zagreba, Mostara, Gacka i Podgorice sa kojima će sjutra od 18 i 30 u Dvorani Park održati koncert. Ovo je druga godina da KUD “Sloga” organizuje koncert dječijih folklornih ansambala “200 pupoljaka”.

Prošle godine “Sloga” je ugostila društva iz Boke, a ove je “proširila granice” i pozvala 4 folklorna društva, od kojih su 3 iz susjednih država, rekla je za Radio Jadran umjetnička rukovoditeljka društva, Željka Moskov.

Picerija i restoran

– Na koncertu učestvuju KUD “Aluminijum” iz Podgorice, KUD “Stari grad” iz Lukaveca (Velika Gorica, Hrvatska), HKUD “Sv. Ante – CIM” iz Mostara (Bosna i Hercegovina), KUD “Sava Vladislavić” iz Gackog (Bosna i Hercegovina), najavila je Moskov.

Na koncertu će nastupiti djeca do 16 godina koja će se predstaviti zajedničkim programom od 11 tačaka.

– Program je raznovrstan, biće zastupljene igre iz Crne Gore, kao i igre iz bivše Jugoslavije- dodaje Željka Moskov.

Koncert počinje sjutra u 18 i 30, a karte se mogu kupiti na blagajni Dvorane Parke, po cijeni od 2 eura.

Podsjetimo, 26 članova dječijeg izvođačkog ansambla KUD-a Sloga nastupilo je 23. marta u Parizu na proslavi 40. godišnjice KUD-a Mladost. Početak novog prijateljstva ova dva društva će obilježiti i krajem maja koncertom u Đenovićima, kada će “Sloga” ugostiti prijatelje iz Pariza.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code