Početna Eco „Mladi za čist Jadran“: Priključite se u nedjelju akciji čišćenja obale Luštice

„Mladi za čist Jadran“: Priključite se u nedjelju akciji čišćenja obale Luštice

2

Svjetski dan životne sredine kao i Svjetski dan okeana, NVO “Naša akcija” obilježiće ekološkom akcijom 9. juna u Herceg Novom i Tivtu. Aktivnosti zaštite obale i mora planirane su kroz projekat “Mladi za čist Jadran” pod pokroviteljstvom Beyond plastic Med i fondacije Princ Albert II od Monaka.

Volonteri planiraju da očiste uvalu Trašte, odnosno oblast Oblatno, dio hercegnovske i tivatske opštine. Trenutno stanje na ovoj dionici je poražavajuće, naglašavaju iz NVO “Naša akcija” i ovim aktivnostima žele to da promjene.

– Planirano je čišćenje kršovitog djela obale, otpad uz sami put kao i plaže duž obale sa mladim volonterima iz svih krajeva Crne Gore, uključujući ekipu volontera organizacije Zero Waste Montenegro, kompanije Montenegro + i organizacije “Ne Bacajte boce” koja je već prepoznata po svojim ekološkim aktivnostima u Herceg Novom. Za sada smo obezbjedili podršku Opštine Herceg Novi, Čistoća doo Herceg Novi i doo “Komunalno” Tivat, navode iz NVO “Naša akcija”

Akcija čišćenja će biti u nedjelju, 9. juna od 9 do 14 časova, sa pauzom za okrepljenje i osvježenje volontera.

Iz NVO “Naša akcija” pozivaju građanke i građane da daju doprinos i učestvuju u akciji.

2 Komentari

  1. Tako je , zovite sve mlade da čiste a onda ratne profitere i narko bosove da grade po tim lokacijama ! Pretvorili ste svaki metar obale u gradilište i betonsko ruglo. A vlasnici tih nekretnina su ko ? Obični pošteni građani jel ? Treba mladi da razmontiramo ovaj bolesni sistem i da ih počistimo što prije , pa ćemo onda čistit Lušticu

    19
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code