Početna Društvo MLADOST PROSLAVILA ZRELOST

MLADOST PROSLAVILA ZRELOST

0

sajt1Novski maturanti, njih 262 sinoć su defilom kroz grad završili i zvanično sa srednjoškolskim školovanjem. Tačno u 20 h, vrata ispod Gradske tore su se otvorila i „slap“ mladosti potekao je stepenicama starog grada. Vedrina, šarm, pupoljci mladosti, u odjelima i maštovitim haljinama slivali su se među ponosnim roditeljima i svima koji su i ove godine htjeli da vide djevojke i mladiće iz Sredne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Mora se primjetiti da nije nedostajalo skupih kreacija, brendiranih odjela i cipela, potpunih pogodaka koji odgovaraju 18-naestogodišnjacima, ali i onih koji su slijepo pratili uzore, pa u tome po malo i izgubili sebe.

No, to je bilo najmanje bitno, jer su se na kraju svi proveli lijepo i posljednji put bili zajedno u tolikom broju. Povorku su predvodili članovi Mjesne muzike Đenovići, do ’’Rudnika’’, a onda su maturanti nastavili do hotela ’’Plaža’’, gdje je za njih upriličena zabava. Ovoga puta, kao nekada, mogli su da im se priključe i roditelji. Budućim akademskim građanima obratio se direktor škole, Momo Dragičević čestitajući im na uspjehu, ali i na ponašanju tokom školovanja.

sajt5– Znali ste dostojanstveno sa nama i tugovati, ali i veseliti se uspjesima, podržavati nas i solidarisati se kada je to trebalo – rekao je Dragičević. U ime prijepodnevne smjene prisutne je veoma šarmantno i duhovito pozdravio učenik Đuro Dabović, podsjećajući na ono što su prvo naučili kada su došli u Srednju školi.

– Naučili smo kako dobiti dobru ocjenu, a ne pročitati lektiru, kako dobiti prolaznu ocjenu, a ništa ne učiti – rekao je iskreno Dabović, izmamivši smjeh i profesora i đaka.

Ipak, ova generacija maturanata 2011/2012 učila je i trudila se mnogo više nego je to on šaljivo opisao, pa je dala 21 lučonošu, a đaci generacije su: Božidarka Radović i Natalija Milović. Popodnevnu smjenu pozdravila je Bojana Mustur, a to je učino je i Milivoj Dukić, novski jedriličar koji je, ipak, stigao da proslavi maturu sa svojom generacijom. Nakon toga započela je zabava, koju su tradicionalnim plesom otvorili roditelji i dieca.

– Podignite za ples one koji su vas podizali – rekla je voditeljka programa, Dragan Vlaović. Odplesani valcer označio je kraj zajedničkog druženja, pa su roditelji prepustili podijum djeci, koja su do 3 iza ponoći proslavljala zrelost.

Laskavu titulu „misice“ i „mistera“ ove generacije, ponjeli su učenici Gimnazije, Dunja Samardžić i Aleksandar Jerković.sajt9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code