Početna Turizam Mobilna platforma za dolazak/boravak turista u Crnu Goru

Mobilna platforma za dolazak/boravak turista u Crnu Goru

2

Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa Privrednom komorom, Nacionalnom turističkom organizacijom i Institutom za javno zdravlje Crne Gore, planira da realizuje izradu mobilne platforme (aplikacije adroid/iOS) i web portal, o čemu je Vlada usvojila Informaciju i tekst sporazuma o realizaciji tog Projekta.

Foto: Pexels

Turistima će se obezbijediti da bez obzira na jezičke barijere, imaju centralizovani kanal za prijavu bilo kakvih uočenih anomalija i brz način za kontakt sa lokalnim konzularnim predstavništvom svoje zemlje u slučaju potrebe.

“Cilj projekta je informisanje o situaciji pandemije Covid-19 u Crnoj Gori, lakše i precizno praćenje turista koji u toku ove godine budu boravili u Crnoj Gori, što će obezbijediti turistima da se osjećaju sigurno i da je situacija u Crnoj Gori bezbjedna. Istovremeno, omogućiće se izolovanje potencijalnih novih žarišta u hotelima i smještajima u najkraćem mogućem roku, vodeći se evidencijom prijavljenih lokacija gdje turisti odsijedaju (naslanjajući se dijelom na već razvijeni sistem za nadzor) i jednostavan način da IJZCG stupi u kontakt sa svima za koje postoji sumnja da su se mogli inficirati u slučaju pojave novog žarišta”, objašnjeno je nakon sjednice Vlade.

Sistem će, kako je navedeno u dokumentu, “prepoznavati” nekoliko različitih scenarija za ulazak, boravak I izalazak iz Crne Gore.

Nakon izrade mobilne platforme (aplikacije adroid/Ios) i web portala Nacionalna turistička organizacija upriličiće medijsku promociju, kako bi što veći broj potencijalnih turista bio upoznat sa njom i obavezama prilikom boravka u Crnoj Gori ove turističke sezone.

Ukupna sredstva koja će biti obezbijeđena za izradu i nesmetano funkcionisanje projekta su 60.000 eura – Ministasrtvo održivog razvoja i turizma obezbijediće 40.000 eura, Nacionalna turistička organizacija i Privredna komora po 10.000 eura. Nosioci implementacije ovog projekta su Privredna komora Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja I tuirzma i Nacionalna turistička organizacija.

2 Komentari

  1. Bacanje para – mnoge zemlje na zapadu ( Njemacka, Norveska… ) su napravile slicne aplikacije cak i mnogo sofisticiranije programe jos u martu – i konstatovli da je to neupotrebljivo u praksi. A kako stari stoje turista ove godine nece ni biti.

    3
    1
  2. Prije platforme za turiste,naucite granicne policajce o pravilima za prelazak granice prilikom ulaska u Crnu Goru.Osim toga-da kazu “Dobar dan” i da nose maske.Za ocekivanje je da se na granici daju flajeri sa trenutnim mjerama koje se moraju postovati.Toga nema.

    30
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code