Modna poslastica “Voljeni hladni kamen”, za kraj jula, na Forte Mare

Modna poslastica “Voljeni hladni kamen”, za kraj jula, na Forte Mare

1
Podijeli

Baošićanka, čija je stalna adresa već deceniju i po Kopenhagen, gdje se bavi kreiranjem i stilizovanjem, Vesna Krivokapić, prirediće ponovo krajem jula spektakularnu modnu reviju na kuli Forte Mare.

Vesna je svoj rad u rodnom gradu, sugrađanima i gostima prvi put predstavila prošle godine, na istoj kuli i pobrala dosta simpatija i pozitivnih kritika, naročito ženskog dijela publike. Sudeći prema onome što priprema, ljubitelje mode i ove godine očekuje prava modna poslastica.

Picerija i restoran

Revija je zakazana za 30. jul, u 20:30 časova. Kao i prošle godine, čitav performans nosiće naziv “Bokeško srce”, po istoimenom singlu novskog Boka benda, koji će i ove godine biti gosti revije. Iako je Herceg Novi ispao iz trke za Evropsku prijestonicu kulture 2021 , kreatorka i ove godine priređuje reviju kao doprinos ovom projektu.

– Za ovu godinu sam spremila kolekciju pod nazivom “Voljeni hladni kamen”, inspirisanu crnogorskom narodnom nošnjom i familijom Petrovića. Narodna nošnja je uvijek bila važan dio života Crnogoraca, kao i moje porijeklo iz Crne Gore, dalo mi je veliku inspiraciju da sve prenesem na materijal – priča Vesna Krivokapić za Radio Jadran.

Vesna će predstaviti 10 haljina i 10 kombinezona, sve u crnoj boji, jako elegantni, koji obuhvataju period od prve crnogorske modne haljine, koju je nosila kraljica Milena, pa do današnje moderne:

– Ručni rad, koji će se prepoznati na samim haljinama, obrađen je crnogorskim zlatnim koncem. Slijedi i mali performans koji će se završiti žarko crvenom haljinom. Materijali koje sam koristila za izradu ove kolekcije su svila, pamuk, fracuska čipka, saten pliš. Reviju sam predstavila na Siciliji ove godine – navodi ona.

Reviju na Siciliji možete pogledati na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=DxpdXW6zOiw

Kako bi Novljanima i gostima upriličila što grandiozniji modni performans, Vesna će i ovu noć podijeliti sa svojim kolegama. Tako će posjetioci biti u prilici da vide najnovije modele neprikosnovene Marine Banović Džuver, jedinstvenog Diaza Kove iz Kaknja, Aide Korman i Lydije of Denmark.

Marina Banović Džuver predstaviće svoju najnoviju kolekciju od 10 haljina, “Waikiki”, koju je predstavila na istoimenoj plazi 24. juna na Seljanovu u Tivtu.

Jedinstveni Nijaz Kovač, alijas Diaz Kova, predstaviće deset tašni. On je tvorac unikatnih i jedinstvenih tašni, poznat po tehnici izrade bez upotrebe konca, mašina i sličnih pomagala. Njegove tašne nosiće se ne svakoj reviji pojedinačno.

Lydija of Danmark dizajnerka je iz Kopenhagena i predstaviće kolekciju 17 haljina, pod nazivom “Adam og Eva”. Motivi iz Biblije su inspiracija ove kolekcije. Veliki performans Adama i Eve daće poseban pečat večeri. Kolekcija nosi naziv “Buđenje prirode”. Praznik za oči posjetiocima biće haljina “Šumska kraljica”, sastavljena od 150 m materijala .

Resort kolekcija, na kojoj trenutno radi Aid Korma iz Sarajeva, broji 10 modela, odiše optimizmom i slobodom, koji su nam potrebni. Materijali na linije uklapaju se u siluete dugih večernjih haljina, koje su savršene, kako za šetnju na rivi, tako i po crvenom tepihu. Mix & match igra dezena, daju kolekciji živahan, mladalački i svjež izgled.

Manekenke koje će nositi kreacije ovih dizajnera su iz agencije Danke Baljević iz Nikšića, koja je karijeru počela u inostranstu. Biće tu i djevojaka koje je obučavala manekenka Ceca Krivokapić, koja je treći put potpisala ugovor sa modnom kućom u Kini.

Vesna Krivokapić kaže da sa nestrpljenjem iščekuje ovu noć, čijoj će se pripremi posvetiti od utorka, kada dolazi u Herceg Novi. Do tada, u Kopenhagenu, angažovana je na snimanju dvije reklame.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code