Modni performans Vesne Krivokapić “Bokeško srce” na Forte Mare, pa u Dubrovniku

Modni performans Vesne Krivokapić “Bokeško srce” na Forte Mare, pa u Dubrovniku

3671
1
Podijeli

Baošićanka, Vesna Krivokapić, koja već deceniju i po živi i radi u Kopenhagenu kao modna dizajnerka i stilista, upriličiće u ponedjeljak veče na kuli Forte Mare dvije modne revije.

vesna krivokapic modeli 2Biće to njen prvi modni performans u Crnoj Gori, nakon 12 zajedničkih i dvije samostalne revije koje je imala predstavljajući svoje modele širom Evrope.

Picerija i restoran

Vesna će publici predstaviti 35 modela, haljina i kompleta, iz kolekcija „Mia pervita“ i „Ljubav, vjera, nada“, njene posljednje kolekcije koju je predstavila prošle godine na velikoj internacionalnoj  smotri mode “Med Moda” na Siciliji tačnije Caltanissettu “Teatro Margarita -Caltanissetta” manifestaciji koja je prošle godine organizovana dvadeseti put.

Čitav modni performans odvijaće se pod nazivom „Bokeško srce“, po istoimenom singlu hercegnovskog Boka benda.

Vesna Krivokapić za Radio Jadran uzbuđeno priča da sa nestrpljenjem iščekuje da se konačno predstavi sugrađanima. Na organizaciji prve revije u rodnom gradu radi posljednje 3 godine:

vesna krivokapic revija„Svo to vrijeme pregovarala sam sa nadležnima u lokalnoj samoupravi kako bih ovo organizovala, naročito sada u svjetlu kandidature grada za EPK 2020/21, jer je cilj revije upravo moj doprinos toj kandidaturi“, kaže Krivokapićka.

Ime revije, kako dodaje, dala je po pjesmi njenog prijatelja Denija Deranje, koji će sa svojim Boka bendom i biti jedan od gostiju te večeri:

„Ja i Deni znamo se dugo i na ovaj način željela sam da uvežem naše poznanstvo i posao i sve to spojimo u jednu cjelinu, i mislim da je Bokeško srce zaista simbolika svega toga“, navodi ona.

Vesnini modeli karakteristični su po zlatnom koncu kojim su haljine prošivene, odnosno o istom koncu kojim je prošivena i crnogorska narodna nošnja. Na taj način Vesna „koketira“ sa folklorom države u svojim kreacijama, na sličan način kao što to radi i njena koleginica, proslavljena Marina Banović:

„Da, znam da i Marina većinu modela bazira na nacionalnom „melosu“, upoznata sam sa njenim radom i radujem se što će i ona biti u publici i što će me na taj način podržati“, kaže Vesna.

vesna krivokapic modeli 3Kuriozitet Vesninih kolekcija biće i djelo njenog kolege iz Bosne i Hercegovine, Nijaza Kovača iz Kaknja, koji stoji iza proslavljenog brenda Diaz Kova. Naime, jedna od manekenki ponijeće jednu od čuvenih kožnih torbi ovog dizajnera, vrijednu oko hiljadu eura. Diaz Kova inače je prepoznatljiv po torbama koje radi isključivo od kože, bez šivenja i upotrebe bilo kakvih pomagala, pa se tako ne vidi ni spolja ni iznutra kako su torbe napravljene. To je kreatorova tajna koju do sada nikome nije otkrio, zbog čega ga pozivaju u brojne škole i akademije da održi predavanje o pravljenju torbi.

Poseban pečat večeri daće i Emina Vukićević, pjesnikinja i performerka koja će recitovati stihove.

Dobra vijest za sve zainteresovane Novljanke i gošće je da će revija biti prodajnog karaktera:

„Interesantno da me niko od novinara osim vas to nije pitao“, dodaje Vesna uz osmjeh. „Da, revija će biti prodajna, i mislim da cijene u odnosu na materijale kojima radim, nijesu previsoke. Kreću se od 300 do 500 eura koliko košta najskuplja. Istakla bih recimo dva zanimljiva kompleta od po 220 eura, a riječ o suknji i korsetu od svile, koji spojeni izgledaju kao haljina“, navela je naša sagovornica.

Nakon Herceg Novog, kolekcije će biti izložene u Dubrovniku. Modele će nositi isključivo hercegnovske manekenke, koje je proteklih dana obučavala Ceca Krivokapić, iza koje je već nekoliko revija.

vesna krivokapic modeliOno što će biti iznenađenje i što ranije nije bila praksa, jeste da će jedna od Vesninih haljina biti uručena kao nagrada glumici koja bude ponijela nagradu najbolje na XXX Montenegro film festivalu:

„To me posebno raduje, mada moram reći da je večeras neću na Kanli kuli uručiti haljinu, već svojevrstan ček ili potvrdu o haljini, a nekog od sljedećih dana, ta glumica doći će da izabere haljinu koju ćemo onda da preuredimo po njenim mjerama“, pojasnila je Vesna.

Iako je izabrala posao koji zaista radi iz ljubavi i sa ljubavlju, za egsistenciju od ovog poziva potrebno je više. Makar dok se ne izađe iz anonimnosti i dok u svijetu mode ne počnete da gradite ime, priča Vesna:

„Nije lako naravno, jer kao i u ostalim sferama, i u modi postoji i hiperprodukcija i mnogo brendova i svega ima u ponudi. I treba dosta vremena da biste ostavili neki svoj trag i da bi vas neko angažovao. Ja naravno ne živim isključivo od mode, već radim i kao stilista. No, i tu je konkurencija velika i morate se potruditi da pridobijete „mušterije“, koje ćete zadržati, da biste imali stalni angažman. Potrebna su vam najmanje tri stalna klijenta da biste mogli da funkcionišete. Ja trenutno „oblačim“ dvije voditeljke jedne holandske tv kuće, kao i jedan muzički bend“, navodi ona.

Na kraju, Vesna poručuje da je ova revija jedan od prvih koraka kojim planira da svoj posao preseli u matičnu zemlju, kako bi i Herceg Novi sjutra, nekad, imao možda i neki višednevni modni spektakl kakav je u Kotoru Smotra mode.

Revije Vesne Krivokapić biće upriličene u ponedjeljak, 8. avgusta na kuli Forte Mare od 21 h.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code