Početna Društvo Modra ploča, u zaleđu Novog, do septembra sa novom kanalizacionom mrežom

Modra ploča, u zaleđu Novog, do septembra sa novom kanalizacionom mrežom

3

Stanovnici naselja Modra ploča, do septembra ove godine dobiće novih 700 metara kanalizacione mreže. To je dogovoreno tokom posjete potpredsjednika Opštine, Miloša Konjevića i saradnika Srbini, gdje su sa mještanima razgovarali o problemima tog naselja.

Investitor Nikola Radović, koji na Modroj ploči gradi stambeni objekat, do septembra će izgraditi i 700 metara kanalizacione mreže, u vidu kompenzacije za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, a nakon ljetnjeg perioda i preostalih 1,3 kilometra kroz model privatno-javnog partnerstva.

Po dogovoru sa građanima koji su prošle subote bili na prijemu kod potpredsjednika, predstavnici Opštine su posjetili Modru ploču i Čela, gdje su sa mještanima razgovarali o poboljšanju infrastrukture na putu prema Španjoli. Treba izgraditi kanale za odvod površinskih voda i obaviti čišćenje postojećih, “grebanje” puta koji se nalazi pod velikim nagibom da bi se spriječilo proklizavanje vozila.

Konjević je zajedno sa sekretarom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost, Aleksandrom Kovačevićem i načelnicom Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marijom Andrić posjetio i prostorije Mjesne zajednice Srbina. One su u veoma lošem stanju, te je dogovoreno da će Opština pomoći pri iznalaženju rješenja za adaptaciju drugog prostora koji će koristiti ta Mjesna zajednica.

Predstavnici Opštine obišli su i staru školu na Srbini, zadužbinu Bošković-Đurović-Laketić. Oronula je i bez mogućnosti korišćenja. Opština Herceg Novi će tražiti od Ministarstva prosvjete povrat zadužbine u svoju nadležnost, kako bi objekat konačno bio obnovljen i funkcionalan.

3 Komentari

  1. KRUSEVCANI TRAZE ZBOR MJESTANA,U SEKRETERIJATU NAS VUKU ZA NOS EVO VEC 3 GODI E,POSTAVLJAJU NEKAJVE V.D. PREDSJEDNIKE KOJI SLUZE DA POTPISU STA IM NAREDE IZ OPSTINE.
    BOJE SE DA ZAKAZU ZBOR JER BI NAROD VIDIO DA JE NE MALI DIO PARA SA RACUNA MJESNE ZAJEDNICE PODJELJEN IZMEDJU PAR RODJAKA.

    8
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code