“Modro blago” Staše Koprivice u Herceg Novom: Dužnost nam je da djeci...

“Modro blago” Staše Koprivice u Herceg Novom: Dužnost nam je da djeci pokažemo kako izgleda dobro, ali i zlo

6
Podijeli

Predstava “Modro blago” (8+), koja je otvrila jubilarno 15. izdanje festivala dječijeg pozoriša Zvezdarište, u produkciji Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta Podgorica, biće odigrana u ponedjeljak, 19. novembra u 19 sati u Dvorani Park.

Tekst je prema motivima istoimenog dječijeg klasika Dušana Kostića, napisao i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica. “Modro blago” je uzbudljiva priča o potrazi za blagom grupe tinejdžera dok se radnja odvija u Herceg Novom šezdesetih godina prošlog vijeka.

Picerija i restoran

Kako je kazala rediteljka, Staša Koprivica nekada davno, bajke nijesu služile samo za puku zabavu djece. One su bile šifrovana uputstva za život. Zato u njima nijesu samo lijepe i nježne stvari, već i one strašne, tužne, opasne.

– Ono što je u njima najuzbudljivije jeste i najpotrebnije djeci – prilika da prožive pravu avanturu, ne izlazeći iz svog toplog kreveta. Danas, kada su klinci ušuškaniji nego ikada, kada smo ih potpuno obmotali pažnjom, kada žive ono što je prethodnim generacijama izgledalo kao san – avanture su im potrebnije nego ikad. ‘Modro blago’ je naš, pozorišni način da ih uvučemo u jedan zabavan, ali mračan svijet, u priču punu topline, ali i straha. Dužnost nam je da im pokažemo kako izgleda zlo, a kako dobro, da im kroz bajku skrenemo pažnju na opasnosti koje nosi svijet u kome žive, jer se one u stvarnosti najčešće ne vide tako dobro kao na sceni – objašnjava ona.

U predstavi igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Pavle Popović, Vukan Pejović, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić, Jelica Vukčević, Branka Femić i Emir Ćatović.

Ulaznice po cijeni od 5 € se mogu kupiti na blagajni Dvorane Park od 9 do 12 i od 17 do 19 časova.

6 Komentari

  1. Prrdstava je pobjednik kotorskog festivala,predstavlja Crnu Goru na mrdjunarodnom festivalu u Beogradu ,uradjena u profesionalnom pozoristu

    2
    2
  2. Pet e je normalna cijena za profesionalne ansabl predstave . Ovaj prihod ide Herceg festu koji je platio predstavu, jer ovo nije privatna predstava kad vecina zarade ide producentu tj glumcima. Ovdje glumci rade za platu manju od one koje primaju ovi sta gledaju vijesti u sedam po. Mene i moju porodicu ce zanimati da vidimo predstavu koja se radnja odigrava u Herceg Novom a po knjizi koja je svima nama obiljezila djetonjstvo

    7
    3

Ostavite komentar

*

code