Početna Oko nas Tivat Moguće i online sjednice Skupštine opštine u Tivtu

Moguće i online sjednice Skupštine opštine u Tivtu

0

Nakon više od tri sata polemike odbornici tivatskog parlamenta su usvojili izmijenjeni Poslovnik o radu Skupštine opštine Tivat. On daje mogućnost odbornicima da i putem informacionih tehnologija učestvuju u radu skupštinskih zasijedanja. Itmjen aje nastala zbog aktuelne epidemije koronavirusom, kako bi se rad Skupštine prilagodio potrebama epidemiološkog trenutka.

Foto: Opština Tivat

Takođe, većinom odborničkih glasova, pored odstlog, izglasan je Predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa. Ovim je dio dosadašnjih nadležnosti predsjednika Opštine prešao na Skupštinu, a sama procedura u određenoj mjeri postala složenija, kako bi se izbjegla svaka mogućnost zloupotrebe, te kako bi Skupština odlučivala o svim većim izdacima u ovu svrhu.

Postojeća Odluka o sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou stavljena je van snage voljom većine odbornika, jer su protekle tri godine, kako je obrazloženo, sredstava iz budžeta Opštine za sprovođenje omladinske politike išla samo jednom nevladinom udruženju.

Usvojena je i Odluka o osnivanju Savjeta za sport, kao stručnog savjetodavnog tijela, kao i niz drugih iz djelatnosti lokalne uprave.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code