MOJDEŽANI SUMNJAJU U REFERENCE PRVORANGIRANOG IZVOĐAČA ZA SANACIJU TUNELA POTKOP

MOJDEŽANI SUMNJAJU U REFERENCE PRVORANGIRANOG IZVOĐAČA ZA SANACIJU TUNELA POTKOP

152
0
Podijeli

Direkcija za javne radove Crne Gore za izbor izvođača radova na sanaciji klizišta u Mojdežu, sa najviše bodova kao prvo rangiranu, izabrala je konzorcijum iz Podgorice „Bicod”.

Ali,prema mišljenju predsjednika MZ Mojdež Milorada Velaša, ova firma nema potrebne reference za obavljanje ovako specifičnog posla.
– Oni jesu dali najniži ponudu od 852.000 eura, za posao koji je procijenjen na 950.000 ali to ne može biti jedini uslov za odabir – izričit je Velaš.
Po njegovim saznanjima jedinu vrstu tunela koji su oni uradili je
upravo tunel u Herceg Novom na šetalištu, prema hotelu Plaža.
– Najblaže rečeno to je smiješno da se neko sa tako malo iskustva u radovima na Potkopu izabere da sanira klizište u Mojdežu, a pitanje je da li uopšte imaju svu potrebnu mehanizaciju za posao.
Drugorangirana je bila kotorska firma YU BRIV koja se kretala upravo u zacrtanim finansijskim okvirima, kao i ostale 4 sa manjim odstupanjima od oko 10.000 eura.
– Ako se gleda samo taj finansijski aspekt, a ne sve ostalo, onda mislim da to nije pravi izbor – kategoričan je on.
Podsjetimo na tenderu koji je 16.aprila raspisala Direkcija za javne radove javilo se 6 kompanija: “Mehanizacija” Nikšić, JU Briv iz Kotora, “Crnagoraput”, “Tehnoput” iz Podgorice, Krsto Kašćelan i “Bikod”.
Kapitalnim budžetom za 2014. godinu država je opredijelila 1,5 miliona eura za sanaciju Potkopa.
Radovi će biti izvođeni na osnovu revidiranog projekta koji je 2008. godine izradila firma „Geoportal” iz Ljubljane. Prva faza obuhvata probijanje do prve stijenske mase na 360 metara, zatim da se prođe stijenska masa do 600 metara.
Ispod druge flišne zone, ispod 670 metara, biće napravljen betonski čep koji bi spriječio prelivanje vode i eliminisao sve moguće uzroke daljeg stradanja sela.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code