MOJDEŽANI TRAŽE HITNO SANIRANJE LOKALNOG PUTA

MOJDEŽANI TRAŽE HITNO SANIRANJE LOKALNOG PUTA

127
0
Podijeli

Na lokalnom putu u Mojdežu ugrožen je saobraćaj i na tri mjesta može doći do urušavanja.

To je razlog zbog koga su danas sa predsjednikom opštine Herceg Novi, Dejanom Mandićem, razgovarali predstavnici Mjesne zajednice Mojdež. Mora se reagovati u roku od 15 dana da ne bi došlo do prekida saobraćaja, smatraju mještani. Dogovoreno je da već u nedjelju stručnjaci obiđu ugrožene djelove puta i predlože moguća rješenja.
Lokalna uprava je ranije planirala rekonstrukciju najoštećenijeg dijela ovog puta u dužini od jednog kilometra, a prije dva mjeseca je obavljeno i geodetsko snimanje i urađeno idejno rješenje. U toku su dodatna geodetska istraživanja i dopuna dokumentacije, nakon čega će biti raspisan tender za izbor izvođača radova.
Put je stradao i sa ulegnućima je otkako je proradilo klizište 2004. godine. Propao je i zbog teških mašina i vozila i jedina je spona sela sa gradom.
Podsjetimo da je u klizištu u selu Mojdež stradalo 12 hektara plodne zemlje, uništeno ili veoma oštećeno na desetine kuća, imanja, infrastruktura, put. Pomoć su od tada obećavali svi, od opštine do države, ali do danas sve je za neophodnu sanaciju hidrotunela Potkom ostalo na obećanjima. Koncesionari i nadležni napustili su Mojdež. Bar put da opština što prije popravi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code