MONTENEGRO CALL CENTAR – MANJE PRITUŽBI

MONTENEGRO CALL CENTAR – MANJE PRITUŽBI

148
0
Podijeli

hnPrema izvještaju “Montengro call centra” za prvih deset dana jula u Boki i Budvi, bilo je 20 poziva manje nego lani, što ne mora da znači i da je manje problema u glavnoj turističkoj sezoni.

– U ovom periodu imali smo 160 poziva turista i mještana, pritužbi na koje bi 18 trustičkih inspektora moralo da reaguje je manje – rekla je za naš radio, Nikolina Radulj iz “Montenegro call centra”.

Picerija i restoran

Glasna muzika u restoranima i kafićima, oglašavanje sa brodica, još uvijek izvođenje građevinskih radova, divlje deponije smeća, naplata parkinga, kao i nepoštovanje organizacije na plažama 50/50 najčešće su zamjerke gostiju koji borave u ovom trenutku u Boki i Budvi. Najmanje nezadovoljnih je u Kotoru, odakle je stiglo samo 8 poziva, a za dva više iz Tivta.

– Uglavnom, pored ovih uobičajenih u ovim mjestima gosti se žale i na neizdavanje fiskalnih računa i nečistoću na pojedinim lokacijam, kaže Radulj.

Kada je riječ o Herceg Novom, 32 poziva je bilo zbog buke, dilera soba, neizdavanja računa, parkinga, neočišćenih plaža.

Iz Budve je najviše pritužbi ovoga ljeta, 55.

Svi gradovi izgleda dijele istu sudbinu, pa se nezadovoljstvo turista ponavlja iz godine u godinu zbog istih problema.

– Neljubaznost ugostiteljskih radnika je takođe jedna od njih.

Ali, osim da se na nešto požale, naši gosti zovu i da pohvale. Poboljšano je održavanje čistoće, oragnizacija zabavno muzičkih manifestacija, noćni provod – objašnjava Radulj i ističe dobar rad svih komunalnih preduzeća.

Turistička inspekcija uvjek je spremna da reaguje na pritužbe, jer priroda ovog posla nalaže stalnu pripravnost, blagovremenu reakciju i profesionalno postupanje, ali ove godine za njih barem za sada ima manje posla, navodi Radulj.

– Na terenu se nalazi 18 turističkih inspektora raspoređenih u svim gradovima i sigurna sam ako bude potrebe da će reagovati efikasno.

U Crnoj Gori trenutno boravi preko 70.000 turista, što je za šest odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva turizma. Crnogorski ministar turizma i održivog razvoja  Predrag Sekulić, izrazio je ranije očekivanje da će Crnu Goru tokom ljetnje turističke sezone posjetiti veći broj turista nego prošle godine.

Lani je u našoj zemlji odmaralo  1,37 miliona turista, a država je od turizma ostvarila prihod od skoro 700 miliona eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code