MORE ČISTO NA 85 LOKACIJA

MORE ČISTO NA 85 LOKACIJA

0
Podijeli

more Rezultati mjerenja kvaliteta morske vode na javnim kupalištima, koje je obavljeno od 23. do 24. juna, na ukupno 85 lokacija duž Crnogorskog primorja, pokazali su da je kvalitet morske vode odličan.
Na čak 82 lokacije kvalitet mora bio u okviru K1 klase, a na preostale 3 lokacije u okviru K2 klase, shodno Uredbi o klasifiakciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda.
Program mjerenja kvaliteta vode, kako je saopštilo Morsko dobro, obuhvata 20 kupališta na području Herceg Novog, 12 na području Kotora, 8 na području Tivta, 23 na području Budve, 10 na području Bara i 12 na području Ulcinja.
Od 20 kupališta u hercegnovskoj opštini koja se kontrolišu, sva imaju kvalitet prve klase, osim centralne plaže u Meljinama, koja je druge klase. Mjerenje kvaliteta morske vode kontoliše se na, Obali kod “Sv. Neđelje”, Kupalište hotela “Delfin”, Kupalište “Jedinice”, Kupalište “Bambi”, Centralna plaža u Kumboru, Plaža “Zmijice”, Kupalište “Vila Perla”, Plaža “Galija”, Kupalište “Palm Beach”, Kupalište “Yachting club”, Kupalište – hotela “Sun Resort”, Novosadsko kupalište (centralni dio), Kupalište ispod “Vile Galeb”, Kupalište ispod “Vile Galeb”, NJIVICE Njivice, MIRISTA Mirišta, Kupališta “Porto” i “Cuba Libre” i kupalište Dobreč.
Inače do 30. juna 2013. godine, krajnjeg roka kada je moguće podići Plavu zastavicu u sezoni 2013. na sjevernoj hemisferi, shodno ranijoj odluci Međunarodnog žirija u Kopenhagenu, još dvije plaže dobiće Plave zastavice za ovu godinu. To su kupališta „Miami” i „Safari” na Velikoj ulcinjskoj plaži, za koje je upravo okončana tenderska procedura i potpisivanje ugovora.Dva kupališta na kojima je, prema odluci Međunarodnog žirija, trebalo da se zavijori ovo prestižno ekološko obilježje, „Tropicana” na Velikoj plaži u Ulcinju i „Porto” na Žanjicu u Herceg Novom, na žalost neće biti nosioci Plave zastavice, jer je bilo potrebno ponoviti tenderski postupak. Time je ukupan broj Plavih zastavica u Crnoj Gori u 2013. godini zaokružen na 17.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code