MORE U IGALU ZAGAĐENO

MORE U IGALU ZAGAĐENO

253
0
Podijeli

igalo sa njivicaRezultat ponovne analize uzorka morske vode sa kupališta u Igalu (Institut RVI) ukazuje na bakteriološku neispravnost zbog čega su upućene urgencije Komunalnoj inspekciji opštine Herceg Novi i Upravi za inspekcijske poslove sa zahtjevom za hitno pronalaženje izvora zagađenja mora na ovoj lokaciji – saopštavaju iz JP Morsko dobro.
Kako navode u saopštenju dostavljenom medijima, korisnik ovog kupališta je već ranije obavješten da na kupalištu istakne crvenu zastavicu do dobijanja rezultata, koji su u dozvoljenim granicama, shodno Uredbi o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda. Takođe, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je izdalo nalog Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju da izvrši ponovno uzorkovanja i analizu kvaliteta morske vode sa ove lokacije.
Rezultati analiza kvaliteta morske vode sa kupališta u Ulcinju i Herceg Novom, na kojima je tokom VII redovne analize kvalitet morske vode bio izvan dozvoljenih granica, pokazuju da je kvalitet morske vode sada na Maloj plaži u Ulcinju, kao i na dijelu Velike plaže (kod bivšeg hotela”Lido”) K1 klase, što znači da je na ovim kupalištima morska voda kvalitetna za kupanje i rekreaciju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code