MORESOL U TIVTU

MORESOL U TIVTU

203
0
Podijeli

moresolU tivatskom Centru za kulturu sinoć je otvoren 4. Međunarodni festival MORESOL, na kome su učesnici djeca. Kao i proteklih godina, festival je okupio oko 200 učesnika iz Rusije, Ukrajine i Crne Gore, koji su smješteni u hotelu „Mimoza”.
Predstavljanje igračkog umijeća, upoznavanje sa vršnjacima iz Rusije i Ukrajine, ali i upoznavanje Crne Gore korz muziku i ples – cilj je ovog festivala. Do prošle godine festival je bio filmskog karaktera, ali je od prošle promijenjen u muzički, kazao je za naš radio direktor prodaje u HTP Mimoza, Goran Vujić. „Festival objedinjuje sve što djeca mogu da pruže u oblasti muzike i plesa, a ono što je novina u odnosu na prošlu godinu jeste i mala likovna kolonija”.
Učesnici festivala takmičiće se narednih dana u više plesnih i muzičkih kategorija u zavisnosti od uzrasta, vrste plesa i instrumenata. Nagrade najboljima biće dodijeljene 17. juna.
Festival je sinoć otvorila direktorica festivala Raisa Mikulova, a Vujić ističe da je festival ove godine ispratio i znatno veći broj mještana.
„Prošlih godina na prste su se mogli prebrojati Tivćani koji su ga pratili. Sala je sinoć bila popunjena, jer su Tivćani prepoznali značaj ove manifestacije kao novine u kulturno-zabavnoj ponudi grada. Ako se ovakav trend nastavi, festival će poprimiti mnogo veće razmjere”.
U dvoipočasovnom programu, Crnu Goru su predstavile plesne grupe iz Tivta „Bellisima” i „Boka”, kao i učenici Muzičke škole Tivat. Festival će trajati do 17. juna, a organizuju ga HTP „Mimoza” iz Tivta u saradnji sa agencijom „Olegija” iz Moskve.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code