Početna Društvo MORSKA VODA IZBIJA NASRED MAGISTRALE U ZELENICI

MORSKA VODA IZBIJA NASRED MAGISTRALE U ZELENICI

0

Obilna količina morske vode već deset dana “talasa” posred magistrale u Zelenici, ispred prodajnih objekata bivšeg Pantomarketa – Cash&Carry-ja i Home marketa.

Mehanizacija kojom se obavlja postavljanje kolektorskih cijevi, „probila” je put previše duboko, tako da je morska voda izbila na površinu i tu se taloži.
Iz firme Dahlem, koja obavlja nadzor, juče je urgentno naloženo ispumpavanje. Saobraćaj se otežano odvija.
– Voda će biti pumpana u naredna dva do tri dana. Radi se 24 sata. Očekujem dva do tri dana da će ta voda biti spovedena pumpom u potok, kod skretanja za Luku Zelenika – potvrdio je našem radiju, direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, Milorad Velaš.
Lokva nesred više nego prometne saobraćajnice „kap” je koja je „prelila” ionako „punu čašu” Novljanima, zbog radova na vodovodnoj i kolektorskoj mreži.
Saobraćanje Zelenikom otežano je početka izgradnje mreže i polaganja cijevi. Postavljena je i saobraćajna signalizacija koja naizmjenično reguliše saobraćaj u dva pravca, zbog čega se nerijetko čeka u kolonama.
Nezadovoljstvo mještana, naročito Zeleničana, kulminiralo je prije desetak dana, kada je i formirana ogromna lokva. Kako su našem radiju kazali slušaoci i posjetioci sajta – situacija je krajnje neizdrživa, pogotovo zbog nadležnih sa kojima su pokušavali da stupe u kontakt. Tvrde da im je iz Komunalne policije više puta obećavano da će izaći na teren, međutim, to se nije desilo. Zato još jedino računaju na uticaj medija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code