Morska voda na primorju na 88% kupališta prvoklasna

Morska voda na primorju na 88% kupališta prvoklasna

1
Podijeli

U Opštini u Herceg Novi od ukupno 21 kupališta, na njih 19 morska voda je kvaliteta K1, dok je na dva kupališta voda u trenutku kontrole bila kvaliteta K2, pokazali su rezultati analize Instituta za za biologiju mora od 16. do 17. avgusta, saopštavaju iz Morskog dobra.

Na centralnoj plaži u Kumboru i na Mirištu voda je K2 klase pokazala je analiza.

Picerija i restoran

Analiza je pokazala da je čak 88% kupališta na crnogroskom primorju voda K1 kvaliteta, dok je na 12% K2 klase.

U opštini Ulcinj, od ukupno 16 kupališta, na njih 9 voda je bila kvaliteta K1, dok je na 7 preostalih kvalitet vode bio klase K2.

Kvalitet morske vode na svih 12 kupališta u opštini Bar i 27 kupališta u opštini Budva bila je pvoklasan.

U opštini Kotor od ukupno 15 kupališta, na njih 14 morska voda je bila kvaliteta K1, dok je na samo jednom kupalištu K2 klase.

Od ukupno 9 kupališta na kojima se radi analiza u opštini Tivat, voda je bila kvaliteta K1 na njih 7, a na preostala 2 kupališta K2 klase.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

1 komentar

  1. A nije mi jasno kako je to tolika čistoća vode u Kotor, pored onolikih kruzera i stajaće vode? Jeli ko od vas nadležnih bio u Kotoru da to testira ili ste sjeli neđe na kafu? Italijani kad su pravili istraživanje prije par godina, za najčistijom vodom i nosiocem 1. klase (A+) bila je proglašena voda u neposrednoj blizini tvrđave Arze i malog ostrva na kome je crkva Vavedenje Presvete Bogorodice – a to je upravo na Žanjicama, braćo draga …

Ostavite komentar

*

code