Morska voda na primorju prvoklasna na 81% kupališta, a na 7 u...

Morska voda na primorju prvoklasna na 81% kupališta, a na 7 u Herceg Novom kvalitet K2

1
Podijeli

U Opštini u Herceg Novi od ukupno 21 kupališta, na njih 14 morska voda je kvaliteta K1, dok je na 7 kupališta voda u trenutku kontrole bila kvaliteta K2, pokazali su rezultati analize Instituta za za biologiju mora od 13.avgusta  do 14. septembra, saopštavaju iz Morskog dobra.

Na kupalištima Palmon bay, Bay Beach ispod nekadašnjeg Tamarisa, Jahting klub, Zmijica u Zelenici, Bambi u Đenovićima, Sent Torpez u Baošoćima, kao i na kupalištu hotela Delfin voda je K2 kvaliteta, pokazala je analiza.

Picerija i restoran

Rezultati anlize kvaliteta morske vode duž crnogorskog primorja za 100 javnih kupališta, koje je Institut za biologiju mora sproveo u period od 13. do 14. septembra, pokazali su da je na 81% kupališta kvalitet morske vode bio klase K1, dok je na 19% kupališta bio klase K2.

Analiza je pokazala da je u opštini Ulcinj, od ukupno 16 kupališta, voda bila kvaliteta klase K1 na njih 12, dok je na 4 kupališta voda bila kvaliteta K2. U opštini Bar, od ukupno 12 kupališta na kojima se vršilo uzorkovanje, na njih 8 voda bila kvaliteta klase K1, dok je na 4 kupališta voda bila klase K2. U opštini Budva, od ukupno 27 kupališta , na njih 26 kvalitet morske vode je bio klase K1, dok je na jednom kupalištu voda bila klase K2. Analizom je potvrđeno da je na svim kupalištima u opštini Tivat, kojih je ukupno 9, voda bila odličnog K1 kvaliteta. Od 15 kupališta u opštini Kotor, na njih 12 voda je bila klase K1, dok je na 3 kupališta voda bila klase K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code