Morsko dobro doniralo četvoro kolica za plažu Savezu parapelgičara

Morsko dobro doniralo četvoro kolica za plažu Savezu parapelgičara

0
Podijeli

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ustupilo je Savezu udruženja paraplegičara Crne Gore četvoro kolica za plažu, vrijednosti 19.397 eura.

Savez udruženja paraplegičara Crne Gore je uputilo inicijativu za nabavku kolica za plažu Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Predložio je američkog proizvođača Deming Designs inc. iz Pensakole u Floridi (SAD) koji nudi kvalitetna kolica De-Bug Beach Wheelchair.

Picerija i restoran

– Zahvaljujući tehničkim karakteristikama, De-Bug kolica za plažu su prikladna za ulaz u more jer je okvir kolica izrađen od nerđajućeg čelika, osovina točka napravljena je od materijala koji je otporan na koroziju od slane vode, gume su troslojne, poliuretanske, niskog pritiska, kako bi omogućile funkcionisanje na šljunku, pijesku i neravnom terenu. Pored toga, zadnji točkići se rotiraju za 360 stepeni, naslon za ruke se lako savija i uklanja na bočni prelaz, naslon za noge ima linearan položaj, ali i mogućnost podešavanje po dužini i četiri položaja podešavanja ugla – navode iz Morskog dobra.

Težina koju ova kolica mogu izdržati  je do 158 kg. U toku je  prilagođavanje Gradske plaže u Baru.

Savez je sarađivao sa Morskim dobrom tokom čitavog postupka nabavke kolica, od odabira i uključivanja u proceduru javne nabavke. Zato u Morskom dobru očekuju da će pristupna rampa za ulazak u more biti napravljena u skladu sa standardima i da se od toga neće odstupiti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code