Početna Eco Morsko dobro i njemački GIZ u projektu zaštite Velike plaže u Ulcinju

Morsko dobro i njemački GIZ u projektu zaštite Velike plaže u Ulcinju

0

Aktivnosti projekta “Integralno upravljanje otpadom i sprječavanje morskog otpada na Zapadnom Balkanu” biće usmjerene na područje Velike plaže u Ulcinju. To je dogovoreno na inicijalnom sastanku povodom početka realizacije projekta, između predstavnika Morskog dobra i njemačke organizacije GIZ, koja se bavi rješavanjem problema čvrstog otpada iz mora, saopšteno je iz Morskog dobra.

Na sastanku je bilo riječi i o povezivanju GIZ-a sa projektima koje Morsko dobro posredstvom inostranih partnera, već realizuje u Ulcinju – projekat IPA Interragg WELCOME i Zero Waste City. Najavljena je i Regionalna konferencija na temu otpada iz mora koja će se održati u januaru 2020. godine.

GIZ-ov projekat “Integralno upravljanje otpadom i sprječavanje morskog otpada na Zapadnom Balkanu” se realizuje na području Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine i trajaće naredne 4 godine. Ukupan fond opredijeljen za projekat iznosi 3,5 miliona eura, a donaciju obezbjeđuje njemačko Ministarstvo za ekonoski razvoj i saradnju (BMZ).

Imajući u vidu da se GIZ bavi rješavanjem problema čvrstog otpada iz mora, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom će, pored Ministarstva održivog razvoja i turizma i lokalne samouprave u Ulcinju, biti jedan od centralnih partnera u realizaciji projekta.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća Dževdet Cakuli i direktor Predrag Jelušić sa saradnicima i projektni menadžer GIZ-a, Johannes Frommann sa nacionalnom koordinatorkom projekta za Crnu Goru, Jelenom Peruničić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code