Početna Ekonomija Morsko dobro i Poreska uprava: Neselektivno prema zakupcima na obali

Morsko dobro i Poreska uprava: Neselektivno prema zakupcima na obali

3

Morsko dobro je lani naplatilo je 1,2 miliona poreza od zakupa morskog dobra, a ove godine će nastojati da naplata bude efikasnija. Ugovorom će obavezati zakupce da dostave dokaz da su upisani kod Filijale za registraciju i pružanje usluga poreskim obveznicima. Poreskoj upravi dostaviće ugovore sa zakupcima luka od lokalnog značaja, pristaništa i privezišta radi adekvatne kontrole obavljanja djelatnosti iznajmljivanja plovila.

To je dogovor JP Morsko dobro i Poreske uprave kako bi se što bolje obavile pripreme i pratila turistička sezona.

– Prioritet zajedničkog djelovanja jeste uspostavljanje jednoobraznog i neselektivnog postupanja prema svim poreskim obveznicima- saopšteno je iz Morskog dobra.

Poreska uprava pripremila je analizu posljednjih pet turističkih sezona, kako bi imali bolju evidienciju stanja pri kontroli za vrijeme ljetnje sezone – kazao je direktor Poreske uprave, Miomir M. Mugoša.

Direktor JP za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić je kazao da su u tom preduzeću spemni za saradnju sa inspektorima poreske uprave. Novine uvedene  Pravilnikom za uređena i izgrađena kupališta i novine u upravljanju objektima obalne infrastrukture dodatno će uvesti red u načinu poslovanja ugostiteljskih objekata i drugih privrednih subjekata koji posluju na crnogorskom primorju, uvjeren je Jelušić.

Pooštreni su i uslovi dostave garancija za zakup (minimum u visini ponuđene cijene) što obezbjeđuje efikasniju naplatu prihoda.

3 Komentari

  1. Koliko je Morsko Dobro naplatilo od Porto Montenegra ?Poro Novoga?
    Lazuro? Vila u Dobroti koje su sve napravile privatne obale?Oraskoma?
    Statisa? I ostalih oligarha koji su zauzeli javne povrsine to jest izlaze na more i ogradili pjenu od mora!
    Koliko miliona se naplatilo od njih? I pojedinaca koji su samovoljno usli sa posjedom u more na primjer Rt Veslo..Radovici..Krasici..itd

    17

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code