Početna Društvo Morsko dobro: Korišćenje hotelskog kupališta definiše zakupac

Morsko dobro: Korišćenje hotelskog kupališta definiše zakupac

5

Kupalište ispred hotela “Palma” u Tivtu je hotelsko i režim korišćenja po Pravilniku o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta na moru, definiše zakupac/hotelijer. To saopštavaju iz JP Morsko dobro povodom spora gostiju, mještana i uprave hotela “Palma”.

-Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je naručilo izradu elaborata o premjeru površina koje su bile predmet Javnog pozva i zakupa, na osnovu kojih će se izvršiti precizno određivanje zahvata hotelske plaže – navode iz Morskog dobra.

Napominju da se sa obie strane hotelskog kupališta, u ukupnoj dužini od 70 metara, nalaze slobodne plažne površine – tzv “gradske plaže” koje nemaju plažni mobilijar i na raspolaganju su svim mještanima i gostima koji žele da donesu svoj suncobran i peškir i uživaju moru i suncu.

-Uvažavajući potrebe lokalnog stanovništva i posjetilaca koji nisu hotelski gosti, Javno preduzeće će u narednom periodu uložiti sredstva da se navedene plažne površine dodatno opreme i učine komfornijim za sve kupače, posebno vodeći računa o starijim licima – poručuju iz Morskog dobra.

5 Komentari

 1. Jedino elpresidente plaza u Djenovićima ima 100%lezaljke i na onom djelu dje treba slobodan prostor je kafana koja nema nikakvu dozvolu. Koga interesuje nek dodje i vidi, to im je predsjednik mesne zajednice i jos im se smije. Morate to vidjet. Bezobrazluk i korupcija cak je i pontu zatrpao.

 2. Svuda u svetu drzave i gradovi se ponose dugim pescanim plazama dostupnim svima i na tim slikama grade imidz turistickih rajeva. Cak i plaze u Malibuu u Kaliforniji, meki americke elite je potpuno slobodna za sve.Nigde ne postoji ovakva pljacka ni ponizavanje gradjana kao na zakupljenim plazama u Crnoj Gori
  Gradjani prakticno vise nigde nemaju slobodan pristup moru osim ako ne plate zakupcima cenu koja je njima potrebna da bi za jednu sezonu kupili auto i brod.

 3. Mjestani u svim Opstinama treba da slozno povrate zauzete i okupirane plaze!
  Pod zastitom morskog dobra grupa individua je okupitala sve plaze koje su javno dobro i moraju da budu dostupne svima gradjanima na koriscenje!
  A ne da neko odredjuje hocemo li donijeti nase suncobrane ili ostale rekvizite!
  Ako nikako onda silom ima nas vise!
  Samo slozno i srusiti sve ograde !
  Plaze su Narodne ako ima naroda!

 4. A USTAV…A JAVNO DOBRO…građani organizijete se , presavijte tabak i žalba Ustavnom sudu Crne Gore, jer je javno dobro, kakvo je Morsko dobro , dostupno bez ograničenja svim gradjanima.

  18

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code