Početna Društvo Morsko dobro poziva zakupce da potpišu anekse ugovora sa manjim naknadama za...

Morsko dobro poziva zakupce da potpišu anekse ugovora sa manjim naknadama za 30%

12

Zbog odluke Upravnog odbora JPMD da se zakupcima morskog dobra usljed ublažavanja posljedica epidemije korona virusa umanje ugovorene naknade za korišćenje morskog dobra, JPMD moralo je da izmijeni Plan korišćenja sredstava preduzeća za ovu godinu za finansiranje uređenja obalne infrastrukture. Na taj način sredstva koje preduzeće prihoduje po osnovu zakupa/korišćenja morskog dobra umanjena su za ovu godinu 30% u odnosu na očekivana.

Ugovorena godišnja naknada za korišćenje morskog dobra korisnicima/zakupcima koji obavljaju sezonsku djelatnost na kupalištima, privremenim lokacijama, pristaništima i dr. u zoni morskog dobra za maj i jun 2020.godine umanjena je u visini od 30%.

Korisnici morskog dobra čiji su hotelski objekti određeni za potrebe karantina oslobađeni su u cjelini obaveze plaćanja ugovorene godišnje naknade za 2020.god.

Korisnicima privremenih ugostiteljskih objekata-restorana u zoni morskog dobra koji obavljaju djelatnost tokom čitave godine umanjena je godišnja naknada za period od 90 dana odnosno za period kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni u visini od 20 %.

To se precizira u Informaciji o zaključku Upravnog odbora JPMD koji je Vlada usvojila na posljednjoj sjednici.

Vlada je ranije zadužila JPMD da pripremi izmjenu Plana korišćenja sredstava JPMD za 2020. godinu, u skladu sa zaključkom Upravnog odbora o umanjenju ugovorene naknade za korišćenje morskog dobra za ovu godinu, radi ublažavanja posljedica prouzrokovanih korona virusom.

12 Komentari

 1. Bivši sindikalista iz Banje i njegove kolege iz IO Sindikata polele da rade ponovo. ODT nije išao oo kraja. 100.000.e će vraćati od plate sledećih 70.godina. juhu.

 2. KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA POZIVATE ZAKUPCE NA POTPIS ANEKSA UMANJEN 30 posto.
  DOBAR DIO NAS JE POTPISAO ANEKSE DAO VAM GARANCIJE I PREKO 10 do 15 hiljada eura.
  DOZVOLE ZA RAD OD LOKALNE UPRAVE NEMOZEMO DOBITI JER NISMO BILI U MOGUĆNOSTI ZAVRŠIT OBILNU DOKUMENTACIJU KOJA JE BILA POTREBNA IZMEDJU OSTALOG I ZBOG CORONA VIRUSA KOJI JE U OPTICAJU OD KRAJA FEBRUARA.
  INSTITUCIJE KOJE SU TREBALE IZDAVATI SAGLASNOSTI NISU RADILE JER SU ČUVALE OPROSTITE NA IZRAZU SVOJE G….E DA NEBI VIRUS ZAKACILE.
  I ŠTA SADA TREBA PRODUŽITI UGOVOR UMANJEN 30 posto A SEZONA LOŠIJA 90 posto.
  ZAŠTO ?
  DA BI VI KOJI STE NA BUDŽETU PRIMILI REDOVNE PLATE I PONOVO SE ČUVALI PO KANCELARIJAMA BOLOVANJIMA I GODIŠNJIM ODMORIMA DONOSEĆI ODLUKE NA DALJINSKIM SASTANCIMA A NAS I NAŠE FAMILIJE U PRVE REDOVE PA KO OSTA OSTA.
  TREBALI BI LJUDIMA BITI ZAHVALNI DA KUPALIŠTA STAVE U FUNKCIJU I ISTA ODRŽAVAJU.
  A SOBZIROM DA STE ODAVNO IZGUBILI KONEKCIJU SA STVARNOŠĆU TO JEST STVARNOM SITUACIJOM NA TERENU NI NEČUDI ME OVAJ VAS POZIV NA POTPISIVANJE ANEKSA.
  STOGA VAS POZIVAMO DA DODJETE U HERCEG NOVI, GARANTUJEMO VAM DA OD TRAJEKTA DO IGALA MOŽETE DOĆI ZA PETNAESTAK MINUTA LAGANE VOŽNJE KOLIKO ĆE VAM TREBAT I NAZAD PA DA SE SAMI UVJERITE KOLIKO NAM JE GOSTI TRENUTNO U GRADU.
  Na veliku žalost ljudi vam se boje sve ovo reci da im neuzmete i to parce plaze od čega žive koje enormno mnogo plaćaju a rade satiruci familiju i sebe da bi prezimili god.
  Eto toliko !!!

  33
 3. 90 posto slabije, a ugovor potpisujete na 30 posto !!!sto znaci na zakup od 10000 hiljada eura imate popust 3000 eura ostatak častite morsko dobro !!! ,,LUD ZBUNJEN NORMALAN,,

  13
 4. Dok nam se vrtići zatvaraju neko je pametan pa je dao da se otvori luna park što će biti glavni izvor zaraze.Neko se proda za malo para bez obzira na posljedice.

  19

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code