Morsko dobro priredilo Dan otvorenih vrata za zakupce kupališta: Apel uredite plaže

Morsko dobro priredilo Dan otvorenih vrata za zakupce kupališta: Apel uredite plaže

5
Podijeli

U organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u Budvi je održan „Dan otvorenih vrata“ namijenjen svim korisnicima/zakupcima kupališta duž crnogorskog primorja.

„Dan otvorenih vrata“, koji se tradicionalno organizuje svake godine u predsezoni, podrazumijeva postavljanje tematskih punktova na kojima predstavnici Javnog preduzeća i svih relevantnih institucija pružaju korisnicima kupališta potrebne informacije.

Picerija i restoran

– Ovogodišnje teme odnosile su se na ustupanje kupališta i privremenih objekata, uslove za organizaciju kupališta, sportsko-rekreativnih aktivnosti i postavljanje privremenih objekata, odobrenja za obavljanje djelatnosti pružanja turističkih usluga na kupalištima, kontrolu rada kupališta i privremenih objekata, obuku i licenciranje spasilaca na plažama i prijave za program „Plava zastavica“. Takođe, na Danu otvorenih vrata korisnici kupališta su imali mogućnost da saslušaju prezentacije o poboljšanju uslova za reciklažu limenki i o samom značaju reciklaže, te prezentaciju aktivnosti u okviru projekta „Čep za život lijep“ i ostvare saradnju sa njima – saopšteno je iz Morskog dobra.

Nakon toga održan je i radni sastanak sa predstavnicima svih relevantnih institucija oko pravovremene pripreme, organizacije i kontrole kupališta tokom sezone. Pored predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, prisustvovali su predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Uprave za inspekcijske poslove, opštinskih sekretarijata za privredu, Lučke kapetanije, Uprave pomorske sigurnosti, komunalne policije i inspekcije, Crvenog Krsta i dr.

Zaključeno je da jedino zajedničkim djelovanjem i koordinacijom svih državnih institucija, opštinskih i inspekcijskih organa može se postići najbolji rezultat na suzbijanju sive ekonomije, ali i u pospješivanju legalnog obavljanja poslova i organizacije na crnogorskom primorju. Ključne teme odnosile su se na regulisanje režima izdavanja i vožnje skutera i turističkih plovila, kontrlole plovila koja obavljaju privrednu djelatnost i nelegalnih objakata na području Ade Bojane.

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom upućen je apel svima zakupcima, koji to do sada nisu učinili, da u najkraćem roku postave plažnu infrastrukturu, bove, informativne i bezbjednosne table, kao i osnovne sadržaje za komunalni red na plažama, te da organizuju  kupališta.

5 Komentari

  1. I ovo malo jada što bismo zaradili, odvukoše u Podgoricu. Neka naprave Moračko dobro, uz Moraču se zarađuju mnogo veće pare, nego u opljačkanom primorju!

    4
    2
  2. Odlicno vam izgledaju plaze koje nijesu zakupljene.. Mislite da se male pare izdvajaju za zakup, nemojte uvjek kritikovati, nesto i pohvalite. Bar su ove zakupljene plaze uredne, da mozete turistima preporuciti nesto da valja u ovom gradu.

    2
    6

Ostavite komentar

*

code