Morsko dobro raspisalo tender za školjkare

Morsko dobro raspisalo tender za školjkare

1250
2
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_hronika_januar_nevrijeme_skoljke_3_nervKašnjenje tendera za zakup obale koju koriste školjari uzrokovala je  preduga procedura, objasnio je direktor Morskog dobra Predrag Jelušić, koji se izvinio vlasnicima uzgajališta zbog toga što su imali problem sa inspekcijom, uprkos urednim dozvolama resornog Ministarstva za rad.

JP Morsko dobro raspisalo je tender za djelove obale koju koriste uzgajivači školjki. Time su se stekli uslovi da marikulturisti  potpišu Ugovore sa JP Morsko dobro i izbjegnu zatvaranje plantaža.

Picerija i restoran

Proteklih dana mnoge od 20-ak školjkara u Boki posjetila je inspekcija uređenja prostora i zaprijetila pečaćenjem, jer nijesu imali dokaz da koriste obalu po ugovoru sa Morksim dobrom.

Inspekcija bi trebalo da zbog ovog propusta, za koji nisu krivi školjkari “zažmuri” dok se ne završi tender za destak dana i vlasnici “plavih njiva” potpišu ugovor sa Morskim dobrom.

Školjke su inače, sve češće na jelovnicima restorana i domaćinstava u Boki, kao rijetko koja namirnica, one se ne uvoze i upravo im je stađun. Slove i za prečistače mora.

2 Komentari

  1. Nije najvaznije da uzgajivaci skoljki potpisu ugovor sa JP Morskim dobrom, nego je potrebno da ti skoljkanici ne lice na smetljiste u moru, zabraniti vezivanje plasticnih boca, kanistera, bidona raznih boja, nego adekvatne bove postavljati pravilno rasporedjene u priobalnom podrucju, sa sredjenijim punktovima gdje se skoljke prodaju.
    0    0

Ostavite komentar

*

code